Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polisin karşılık vermesi sonrası saldırganlardan biri öldürüldü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.

Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği, 2 polisin de yaralandığı bildirildi.


Kimliği belirlenemeyen kişilerce İstanbul Emniyet binası önünde saldırı düzenledi

Emniyet binasına girmeye çalışan biri kadın iki saldırganla polis arasında çatışma yaşandı. Olayda 2 polisin ise yaralandığı duyuruldu.

Üzerinde bomba olan kadın teröristin vurularak öldüğü açıklandı. Ölen teröristin üzerindeki üç bombadan ikisi, bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Diğerinin de imhası için çalışmalar sürüyor.


Helikopterle de desteklenen çalışmalar sonucu kaçan yaralı terörist de olay yerine yakın mesafede yakalandı.
Kadın teröristin 2 el bombası attığı ama bombaların patlamadığı bilgisine ulaşıldı.
Vatan caddesi çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

BAŞBAKAN TELEFONLA BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.



EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" dedi.