Ahmet DAĞLI / SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 50 yaşındaki M.E., kendisini dolandıran 2 şüpheliyi, polisin yönlendirmesi sonucu tuzak kurup yakalattı.

Sandıklı merkez Şirinevler Mahallesi'nde oturan M.E.'yi önceki gün cep telefonundan arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıttıktan sonra kadına adının terör suçuna karıştığını söyledi. Kendisine yardım etmek için aradıklarını aktaran sözde savcı, kadından eve gelecek sivil giyimli polise tüm parası ve ziynet eşyalarını vermesini istedi. M.E., kısa süre sonra eve gelen kişiye 8 bilezik, 9 tam altın, 9 altın küpe ve bin lirayı verdi.

DOLANDIRILDIĞINI POLİS MERKEZİNDE ANLADI

Olayın ardından dolandırıldığından şüphelenen kadın, aynı gün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada dolandırıldığını öğrenen kadın, polisin yönlendirmesi üzerine kendisini arayan cep telefonu numarasını aradı, ancak açan olmadı. Kısa süre sonra aynı numara kadını cep telefonundan tekrar aradı. Polisin yönlendirdiği kadın dolandırıcılara, terör suçundan adının tamamen temizlenmesi için yeni düğün yaptığı gelininin ziynet eşyalarını da vermeyi teklif etti. Telefon görüşmesi sonrası kadınla dolandırıcılar ertesi gün için Sandıklı Şehir Mezarlığı'nda buluşma konusunda sözleşti.

MEZARLIKTA YAKALANDILAR

Dün buluşma öncesi mezarlık çevresinde polis önlem aldı. Bir süre sonra kadının yanına gelen 19 yaşındaki Abdullah Ü. ile 43 yaşındaki Nedim D., polis tarafından kısa süren kovalamada yakaladı. Polis merkezinde sorgulanan 2 şüpheli işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ele geçirilen toplam bin liraya ise polis el koydu.