KOBANİ'de yaralanıp gizlice Ankara'ya getirilip ilk tedavileri yapılan, buradan özel ambulanslarla Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne yola çıkarılan 2'si Türk 1'i Suriyeli 3 kişi, ihbar üzerine Aksaray'da yakalandı.
Ambulans şoförleri ve sağlık görevlileri serbest bırakılırken 3 kişi de tekerlekli sandalye ve sedye ile adliyeye getirildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, ambulansla Ankara'dan Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne yaralı götürüleceği ihbarını aldı. Bunun üzerine önlem alan polis, özel bir şirkete ait 2 ambulansı dün akşam saatlerinde kent girişinde durdurdu. Ambulanslarda yapılan aramada Adıyaman nüfusuna kayıtlı 32 yaşındaki Nusret Gündüz, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki Serhat Delil Yıldız ile Suriye uyruklu 21 yaşındaki Ali Ahmed'in yaralı olduğu belirlendi.

3 kişinin Kobani'de çıkan çatışmalarda yaralandığı ve kaçak yollarla sınırdan Türkiye'ye getirilip, tedavi olmaları için Eğitim-Sen'in Ankara'daki genel merkezine götürüldüğü, ancak 25 Temmuz'da polisin yaptığı baskın nedeniyle, Eğitim-Sen'e girmeden Suruç'a geri gönderildikleri iddia edildi. Yaralı 3 kişi önce Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, gözaltına alınan iki ambulansın şoförleri ve sağlık görevlileri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Tedavileri yapılan ve durumları iyi olduğu belirtilen 3 yaralı ise bugün öğle saatlerinde sedye ve tekerlekli sandalyede adliyeye sevk edildi.