ŞIRNAK’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde Abdullah Öcalan’ın Türkiye’de getirilmesinin yıldönümünü protesto etmek için yapılan eylemlerde olaylar çıktı. Cizre'de bir polis koluna isabet eden cisimle, Silopi'de ise TOMA'ya atılan molotof kokteyli ile bir gazeteci yaralandı. Cizre’de Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü protesto etmek amacıyla Nusaybin, Orhan Doğan, İdil, Yasef, caddeleri ile Otogar mevkisinde karayolunu bariyerlerle trafiğe kapatan yüzü maskeli gruplara polis müdahale etti.

Polisin tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ettiği gruptakiler polise taş, ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişek attı. Olaylar sırasında vatandaşların büyük kısmı evlerine çekildi. Polisler gruplara müdahale ederken, resmi kurum ve kuruluşların önünde zırhlı araçlarla önlem aldı. Cizre’deki olaylarda bir polis koluna isabet eden cisim ile yaralanarak Cizre devlet Hastanesine kaldırıldı. Polisin kolundan ne ile yaralandığı konusunda açıklama yapılmadı.

TOMA'YA ATILAN MOLOTOF GAZETECİYİ YARALADI

Silopi ilçesinde akşam saatlerinde 3’üncü cadde üzerinde toplanan yüzleri kapalı bir grup İpek Yolu üzerinde eylem yapmak istedi. Polisin izin vermediği grup, polis araçlarına taş ve molotof kokteyli attı. Polisin Tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi ile grup dağılırken, bu sırada güvenlik için bekleyen bir TOMA aracına arkadan yaklaşan bir kişi molotof kokteyli attı.

Atılan molotof kokteylerinden birisi TOMA'dan sekerek gazetecilerin görüntü aldığı yere düştü. Dicle Haber Ajanası muhabiri Nedim Oruç ayağına molotof isabet etmesi sonucu yaralandı. Oruç, götürüldüğü hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu.