MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde av yasağının olduğu zamanda kendisini uyaran görevlilere tüfek doğrultup tehdit ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan 32 yaşındaki M.T.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde görevli denetim memurları 40 yaşındaki Durmuş İnce ve 50 yaşındaki Yüksel Genek, geçen 9 Şubat'ta, av yasağı nedeniyle kaçak avcılığa karşı Milas'ın Beçin Mahallesi'ndeki tarihi Beçin Kalesi yakınlarında çalışma yaptı. Burada bir otelde garsonluk yapan lisanslı atıcı ve profesyonel avcı M.T. ile karşılaşan ekipler, av yasağı nedeniyle işlem yapmak istedi. İddiaya göre M.T., bunun üzerine İnce ve Genek'e yarı otomatik tüfeğini doğrultarak "Anam avradım olsun, yaklaşmayın vururum" dedi. Bunun üzerine olay yerinden ayrılan memurlar, yanlarına bir memuru da alarak tekrar M.T.'nin yanına geldi. İddiaya göre M.T. bu kez, "Üç kişi oldunuz da bana posta mı koyuyorsunuz. Siz kimsiniz benden kimlik isteyeceksiniz, tüfeğime el koyacaksınız" diyerek tehdit etti. Görevlilerin şikayetiyle M.T. hakkında 'görevini yapan memura mukavemet' ve 'ölümle tehdit suçları'ndan Milas 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Nisan ayının son haftasında Manisa'da düzenlenen Profesyonel Trap Atışları'nda Muğla Avcılar ve Atıcılar Kulübü adına yarışarak 3'üncü olan M.T.'nin yargılandığı davada sonuçlandı. Ertelenmeyen ve para cezasına çevrilmeyen cezada M.T.'ye, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ayrıca olay sonrası adli emanete alınan tüfeğine ise devlet tarafından el konuldu.
"ÖDÜLLÜ ATICI DA OLSA MAZERET DEĞİL"
Mahkeme kararının caydırıcı ve yerinde karar verdiğini söyleyen Yaban Hayatı Eylem Grubu Başkanı emekli Büyükelçi Süha Umar, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak şunları söyledi:
"Bu karar gerek Muğla bölgesinde gerekse diğer illerimizde kaçak avlanan birçok profesyonel ve amatör avcı ve atıcıya örnek teşkil edecektir. Çünkü kuralsız avcılık yaban hayatına çok zarar verir. Kurallara mutlaka uyulmalıdır. Avcılık kulüpleri ayrıca dikkatli olmalı ve üyelerinin kurallara uymalarını sağlamalıdırlar. Bu olaya karışan kişi, Milas Avcılar Kulübünün bir üyesi, lisanslı ve ödül almış bir atıcısıdır. Av suçu işlemesi ve görevlileri silahla veya silahsız tehdit etmesi hiçbir biçimde kabul edilemez."

FOTOĞRAFLI