Ersin ERCAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, eski sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç ve onun sevgilisi 29 yaşındaki Murat Erdoğan'ı bağ evinde öldürüp, Gizem'in ellerini kesen 22 yaşındaki Deniz Boyraz, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 'duruşmalardaki iyi hali' gözetilerek 25'er yıldan toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle gündeme gelen kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelik suçlarda sanıkların aldığı indirimlerin bir örneği Zonguldak'ta yaşanmıştı.
ÖZGECAN GİBİ ELLERİ KESİLDİ
7 Eylül 2013'te meydana gelen olayda Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'ndan izine gelip, eski sevgilisi Gizem Tunç ve onun sevgilisi taksi şoförü Murat Erdoğan'ı, Erdoğan'ın dedesine ait bağ evinde kesici ve delici aletlerle öldürmüştü. Boyraz, Özgecan Aslan cinayetinde olduğu gibi delil bırakmamak için Gizem Tunç'un ellerini kesip, kıyafetleriyle birlikte yanına almıştı.
Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran Gizem Tunç ve Murat Erdoğan'ın cesetlerinin bulunmasının ardından Deniz Boyraz, döndüğü birliğinde gözaltına alınmış, delilleri karartmada kendisine yardım eden babası 52 yaşındaki Ali Boyraz ile hakim karışısına çıktı.
'PİŞMANIM' DEDİ
Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 5 Eylül'de görülen karar duruşmasında kendisini savunan Deniz Boyraz, Murat ile 4.5 yıl öz kardeş gibi olduklarını belirterek, "Herkes gibi lay lay lom olamayız. Biz de delikanlıyız. Herkes bizi tanır. Benim kimsenin karısıyla kızıyla nişanlısıyla işim olmaz. Ama bizim arkadaşımız manitamıza göz dikmiş. Daha 'Ağabey' mi diyeyim? Gizem'in sevgilisi olarak beni biliyorlar. Beni askere o gönderdi. Son sözüm; pişmanım. Ayrıca ben kick boks yaptım. Kendimi savunmasaydım ben mezarda olacaktım onların yerine" dedi.
Sanığın avukatı ise müvekkilinin sevgilisiyle en yakın arkadaşını bağ evinde bastığını ve saldırıya uğradığını, olayda ağır tahrik olduğunu ileri sürdü.
İYİ HALDEN İNDİRİM
Mahkeme heyeti, cinayetleri tasarlayarak işlemediği kanaatine vardığı sanığa önce 'kasten adam öldürmek'ten iki kez ömür boyu hapis cezası vermiş, sonra bu ceza 'duruşmalardaki iyi hali' gözetilerek 25'er yıldan 50 yıla indirilmişti. 
Olayda tahrik olmadığı gerekçesiyle cezada ayrıca indirim yapılmazken, daha önceki duruşmada tahliye edilen baba Ali Boyraz'a da 'delilleri gizlemek'ten 1 yıl hapis cezası verilmişti.
Sanıkların aldığı cezayı az bulan Gizem Tunç'un babası Mehmet Yunus Tunç'un avukatının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi.

FOTOĞRAFLI