İSTANBUL’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristlerden Şafak Yayla’nın Giresun'un Çanakçı ilçesi Karabörk köyündeki mezarını ziyaret için İstanbul’dan otobüslerle grupların geldiği yönündeki söylenti üzerine Giresun’da tepki için yürüyüş düzenlendi.

Akşam saatlerinde İnönü Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişi, Türk Bayrağı açarak yürüyüşe geçti. Gazi Caddesinden Depboy mevkiine, oradan da Atatürk Meydanı'na kadar terör örgütü aleyhine slogan atarak yürüyen grup, otobüslerle geldiği iddia edilenleri beklemek istedi. Ancak grup, polisin böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylemesi sonrasında dağıldı.

MEZAR ZİYARETİ FOTOĞRAFLARI TWITTER HESABINDA

Bu arada, Şafak Yayla’nın Twitter hesabından mezar ziyareti yapıldığı belirtilerek fotoğraflara yer verildi. 4 kare fotoğrafla birlikte, “Biz de sizi çok seviyoruz. Onlarca baskıya rağmen halk cepheliler Şafak Yayla’nın mezarı başında anma gerçekleştirdi” şeklinde paylaşım yapıldı.

Cumartesi günü İstanbul’dan gelen 53 kişi, Şafak Yayla’nın Çanakçı’nın Karabörk Köyü'ndeki mezarını ziyaret etmek istemiş ancak polis buna izin vermemişti. Yaklaşık 3 saat otobüs içinde bekleyen, ardından da dışarı çıkarak slogan atmaya başlayan grup, polisle tartıştıktan sonra gözaltına alınmış, sabah saatlerinden serbest bırakılarak emniyet kontrolünde İstanbul’a götürülmüştü.