GİRESUN’un Doğankent İlçesi’nde Yaşmaklı Barajı sahasında meydana gelen patlamada sağ ayak bileği kopan  baraj görevlisi Abdülkadir Bekirefendioğlu ameliyata alındı.

Olay saat saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Teröristlerin 2 Mayıs’ta ateş açması sonucu görevlilerden Adil Bülbül’ün öldüğü Yaşmaklı Baraj alanında bugünkü patlamaya, teröristlerin döşediği mayının neden olduğu üzerinde duruluyor. Patlamada ağır yaralanan  Abdülkadir Bekirefendioğlu, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne getirilerek ameliyata alındı.

Olay nedeniyle çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiği baraj ve çevresinde çalışma başlatıldı.

VALİ KARAHAN: PATLAMANIN NEDENİ MAYIN

Giresun Valisi Hasan Karahan, öğle saatlerinde Doğankent İlçesi’ndeki Yaşmaklı Barajı sahasında meydana gelen patlamada sağ ayak bileği kopan baraj görevlisi Abdülkadir Bekirefendioğlu’nun sağlık durumu hakkında bilgi almak için Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne geldi. Vali Karapan, Başhekim Dr. Tuncer Öztürk ile görüştü, yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Evli ve bir çocuk babası olan 33 yaşındaki Abdülkadir Bekirefendioğlu’nun ameliyat geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini veren Vali Karahan, Mayıs ayı başında meydana gelen saldırının devamı olarak düşündükleri olayda Bekirefendioğlu’nun mayına basarak yaralandığını söyledi.

'MAYINLI TUZAK KURDUKLARINI BİLİYORDUK'


Bölgede bir süredir üzücü olayların yaşandığına dikkat çeken Vali Karahan, “Bu olaylara müdahale edecek emniyet güçlerinin geçebileceği, kontrol edebileceği değerlendirilen bir noktaya mayın yerleştirildiğini düşünüyoruz. Arkadaşımızın bilinci olmadan basması sonucu yaralanmasıyla karşı karşıyayız. Böyle bir olayla karşılaştık. Mayınlı tuzak kurduklarını biliyorduk ancak, bölgenin arazi şartları ve iklim şartları tespiti neredeyse imkansız hale getiriyor. Bu tür tuzaklamalar olabileceğini değerlendiriyoruz. Geçmiş olsun diyoruz. Arkadaşımız gerçekten büyük bir tehlike atlattı ancak şimdi iyi” dedi.

'BU BELAYI DEF ETMEK İÇİN BÜTÜN GÜCÜMÜZLE GAYRET EDİYORUZ'

Vali Karahan, teröristlerin bölgede ciddi bir yapılanma ve eylem arayışında olduklarını bildiklerini de ifade ederek, “Biz de tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Çevre ve arazi şartları, bitki örtüsü özellikle bizim için büyük bir dezavantaj. Ancak herşeye rağmen teknik imkânlarımızı seferber ederek ve insan unsurunu arazide polis ve jandarma anlamında kullanarak bu belayı def etmek için bütün gücümüzle gece gündüz gayret ediyoruz. İnşallah yakında bunların etkisiz hale getirildiği haberini vereceğiz” diye konuştu.
Bu arada işçi Bekirefendioğlu’nun 20 gün önce işe başladığı ve eşinin de hamile olduğu öğrenildi.