ANTALYA'da 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece Çallı Kavşağı ve Ak Parti il binası arasında göstericiler ve polis arasında yaşanan olaylara ilişkin 170 kişi hakkında hazırlanan 157 sayfalık iddianamede, şüpheliler polisi çeşitli küfür ve kendilerini dövmekle suçladı.
Cumhuriyet Savcısı Ahmet Diler tarafından hazırlanan iddianamede ifadelerine yer verilen 170 şüpheliden birçoğu olaylarla ilgisi olmadığı, tesadüfen o bölgeden geçerken gözaltına alındığı, darp edildiği yönünde ifade verdi. Emniyet güçlerinin kamera görüntülerinden oluşan çok sayıda DVD'nin de delil olarak yer aldığı iddianamede, şüphelilerin polisin kendilerine yönelik küfür iddiaları dikkati çekti.
'ANANIZI ..., BURADA NE İŞİNİZ VAR'
İddianamede şüpheli A.E.'nin, Gazi Bulvarı'nda saat 02.15 sıralarında hiç kimsenin olmadığı, sadece üzerinde polis yeleği olan 10-15 kişinin kendilerine “Ananızı ...., sizin burda ne işiniz var" diyerek taş atmaya başladığı, polisler kendilerine taş atınca arkadaşlarıyla beraber bir apartmanın arka tarafında bulunan otopark kısmına geçtikleri, burada yine taş atan üzerinde yelek bulunan polislerin kendilerini yakalayıp Çevik Kuvvet aracına bindirdiği, polis memurunun saçını tuttuğunu ve suratına iki tokat attığı, sonra diğer polislerin kendisiyle birlikte yakalananların suratına tokat attığı ifadeleri yer aldı.
KÜFÜR VE DARP
Şüpheli Ç.G. ise yakalandıklarında kendilerini bir araca bindirdiklerini bu esnada sözlü olarak birden çok 'Ananızı avradınızı s....' şeklinde hakaret ettiklerini ve darp eyleminde bulunduklarını dile getirdi. Şüpheli D.C., Kaleiçi'nde Kesik Minare'nin arka taraflarında ellerinde sopa ve bir kısmının kafasında lacivert şapka bulunan 15-20 kişinin kendisini darp ettiğini söyledi.
'FISKİYEYLE ISLATIP COPLADILAR'
Şüpheli D.K. polis olduğunu anladığı lacivert renkli üniforma bulunan kişinin saçlarından tutarak yakaladığını, eylemlerin yapıldığı bulvarın yakınında bulunan sokak üzerindeki apartmanın içerisine girdiklerini, polisin 'Burda ne işin var o... ç.., benim üç çocuğum var ben uyuyamıyorum sen de bana taş atıyorsun' diye hakaret ettiği, bu polisin kendisini fıskiyelerle ıslattığını ve copla vurduğunu, daha sonra gözaltı aracına götürülürken tanımadığı en az 5 polis memurunun coplarla ayağından baldırıma kadar olan bölümlere vurduklarını, gözaltına alındığı araçta kendisine yine 'O... ç..' şeklinde hakaretlerde bulunulduğunu öne sürdü.
'ŞİMDİ DE BAĞIRSANA O... Ç..'
Şüpheli K.K., ellerinde sopalar olan yaklaşık 7-8 kişilik polis olup olmadığını bilmediği sivil giyimli üç veya dördünün kafalarında şapka bulunan şahısların kendisinin kaçtığı tarafa doğru koştuğunu, binaların olmadığı boş alana kaçarken iki veya üç kişinin arkasından kafasına sopalarla vurduğunu, başka polislerin kafasına ayaklarıyla bastığını, başka bir polisin 'Biraz önce o.... ç... diye bağırıyordunuz şimdi de bağırsana o... ç...' dediğini, polis otobüsü gelinceye kadar kendisiyle birlikte 17-18 kişinin tamamına 10-15 dakika boyunca defalarca cop, yumruk ve tekme darbeleriyle vurulduğunu ve küfür edildiğini anlattı.
'DEMİR SOPALARLA VURDULAR'
Şüpheli G.Ç., sivil giyimli 8-9 kişinin kendisine ellerindeki demir sopa ve coplarla saldırdığını, yumruk ve tekme darbeleriyle yere düştüğünü, yerde de vurmaya devam ettiklerini, saat 20.30 sıralarında grubun arasında bulunan iki sivil polisin kendisine tersten kelepçe takarak polis noktasına götürdüklerini kaydetti.
'SİZİ BİR ODAYA KAPATIP TECAVÜZ EDECEĞİZ'
Şüpheli N.E., 3- 4 eylemciyi polislerin döverek götürdüğünü, bu eylemciler içerisinde kıvırcık sarı saçlı kızın yerlerde sürüklendiğini ve coplandığını görerek polislere 'Yapmayın etmeyin ne yapıyorsunuz siz' diye seslendiğinde polislerin, 'Alın bunları' dedikten sonra yakaladığını, yakalama esnasında kendisinin başına, sağ koluna ve sırtına cop vurduklarını, ağza alınmayacak küfürler ettiklerini, bu polislerin kendisine 'Sizi bir odaya kapatıp tecavüz edeceğiz', 'AKP size ne yaptı, Doğu Perinçek'in itleri, Amerikan ajanı' şeklinde küfür ettiklerini iddia etti.
'DOĞU PERİNÇEK'İN P..'
Şüpheli D.P.E., yunus polislerinin saçından tuttuğunu, öne doğru çekerek karnına tekme attığını, Petrol Ofisi önündeki camlara iterek dayadıklarını ve çömelmelerini istediklerini, kendilerine 'Teröristsiniz, Doğu Perinçek'in p.çlerisiniz' gibi hakarette bulunduklarını anlattı.
ATATÜRK TİŞÖRTÜ GİYDİĞİ İÇİN
Şüpheli S.M., Cumhuriyet Meydanına yalnız olarak gittiğini, annesinin kendisini eve çağırması üzerine meydandan ayrıldığını, Çallı Emniyet Müdürlüğü yanından geçerken güvenlik kapısında bulunan polisin kendisini yakaladığını, yakalanma anında Atatürk posterinin yer aldığı tişört bulunduğunu, yakalarken kendisine 'Üzerindeki posterin anlamı ne, sende mi eyleme katılmak için gidiyorsun' dediğini kaydetti.