GENELKURMAY AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısında Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu ile Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın şehit olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"01 Ekim 2015 saat 07.30’da Diyarbakır Silvan İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli iki kahraman silah arkadaşımız, mesaiye şahsi otomobilleriyle giderken, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından çapraz ateş altına alınmak suretiyle ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal Silvan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişler; ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır.

İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."