Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'de sağlık ocağına giden 36 yaşındaki Nurgül Akçe ile 5 aylık oğlu Muhammet Fatih Akçe'ye, sınavı kazanıp ancak daha ehliyetini almayan 18 yaşındaki Saadettin Akıtır yönetimindeki otomobil çarptı. Anne Akçe fırlayıp yere düşerken, bebek arabasındaki Muhammet park halindeki aracın altına girdi. Yaralanan anne ve bebeği hastaneye kaldırılırken, kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.
Kaza, Karabağlar İlçesi 5757 Sokak numara 78/7 önünde dün saat 13.50'de meydana geldi. Ev kadını Nurgül Akçe, 5 aylık oğlu Muhammet Fatih'i kontrol için sağlık ocağına götürmek üzere kızı 15 yaşındaki Feride Nur Akçe ile birlikte yola çıktı. Yol kenarında bebek arabasıyla ilerleyen Nurgül Akçe'ye, sağlık ocağı önüne geldiğinde, Saadettin Akıtır yönetimindeki 35 AJ 2650 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Nurgül Akçe havada takla atarak yere çakıldı. Bebek arabası da Akıtır'ın kullandığı otomobille yol kenarında park halinde duran bir başka otomobilin arasında sıkıştı. Bebek arabasından fırlayan minik Muhammet, park halindeki otomobilin altına girdi. Annesiyle kardeşine gözünün önünde otomobilin çarpmasıyla Feride Nur Akçe sinir krizi geçirdi. Kazayı görenler sağlık ekiplerine haber verirken, sağlık ocağında görevli personel ilk müdahaleyi yaptı. Otomobil sürücüsü Saadettin Akıtır ise polis tarafından gözaltına alındı.
ANNE TABURCU OLDU
Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne ve bebeği tedaviye alındı. Anne Nurgül Akçe, akşam saatlerinde tedavisinin ardından taburcu edildi. Minik Muhammet'in ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.
SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI, KAZA KAMERADA
Polis tarafından gözaltına alınıp Karabağlar Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen otomobil sürücüsü Akıtır'ın kullandığı otomobilin annesine ait olduğu, sürücü belgesi için sınava girip kazandığı ancak henüz almadığı olduğu ortaya çıktı.
Kazayı görenler, Akıtır'ın hız yaptığını ve otomobilin de zikzak çizerek ilerlediğini öne sürdü. Genç sürücünün, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.
Bu arada, anne ve bebeğinin ölümden döndüğü kaza, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.
ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Bir kargo firmasında çalışan baba 40 yaşındaki Yusuf Akçe, kazayı öğrenince hastaneye koştu. Eşinin durumunun iyi olduğunu ancak bebeğinin tedavisinin sürdüğünü dile getiren 3 çocuk babası Akçe, anne ve babaların dikkatli olması, sürücülerin de hız yapmaması gerektiğini söyledi. Akçe, eşinin ifadesinde sürücü Akıtır'dan şikayetçi olduğunu belirtti. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI