GAZİANTEP’te, barışma talebine olumsuz yanıt veren ve amcasının oğlu ile evleneceğini söyleyen eşine kızarak cinnet getiren 25 yaşındaki Yusuf Taş'ın katlettiği, 9 kişi toprağa verildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, halen ulaşılamayan Yusuf Taş'ı jandarma ve polisin aradığını, en kısa sürede yakalayarak adalete teslim edeceklerini söyledi.

Gaziantep'te, 4 yıllık evli Yusuf Taş, 5 ay önce İstanbul'daki evini terk ederek kentteki teyzesi Şenel Çakmak'ın yanına yerleşen ve ayrılmak isteyen eşi Tuğba Taş’ın amcasının oğlu Turan Taş ile evlenmek istediğini öğrendi. Bunun üzerine Tuğba Taş ve diğer yakınlarını telefonla tehdit eden Yusuf Taş'a, herkes tepki gösterdi. İddiaya göre, yakınları çiftin boşanmaları ve Tuğba Taş'ın eşinin amcasının oğlu ile de evlenmesini destekledi.

Bunun üzerine öfkelenen Yusuf Taş, geçen perşembe günü Gaziantep'e geldi ve telefonla ulaştığı eşinin teyzesine Tuğba Taş ile görüşmek için evine geleceğini söyledi. Gece yarısı Düztepe Mahallesi'ndeki Şenel Çakmak'ın evine giden Yusuf Taş, burada eşi ve eşiyle evlenmek istediği öne sürülen amcasının oğlu Turan Taş ile tartıştı. Büyüyen tartışmada öfkelenen Yusuf Taş, yanındaki tüfekle evde bulunan eşi Tuğba Taş, amcasının oğlu Turan Taş ile eşinin teyzesi Şenel Çakmak ve onun oğlu Ahmet Can Çakmak'ı tüfekle ateş açarak öldürdü. 2 kişinin de yaralandığı saldırıda Yusuf Taş, evde bulunan 3 yaşındaki kızı Belinay'a ateş açmadı.

Saldırının ardından evden kaçan Yusuf Taş, aranırken bu kez kente 6 kilometre mesafedeki Sam Mahallesi'ne giderek, amcası Mustafa Taş'ın evini bastı. Öfkeli koca burada bulunan amcası Mustafa, yengesi Gülay, amcasının çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş’ı tabancayla öldürerek kaçtı.

Cinayetlerin ardından kayıplara karışan Yusuf Taş'ın telefonla arayarak tehdit ettiği babası ve diğer yakınları da güvenlik güçlerince koruma altına alındı. Gidebileceği her yerde önlem alan güvenlik güçleri Yusuf Taş'ı, 'silahlı ve çok tehlikeli' uyarısı ile her yerde aramaya devam ediyor.

GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİLER

Yusuf Taş'ın saldırısında yaşamını yitirenlerin cenazeleri ise Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Dün gece geç saatlerde yakınlarına teslim edilen Yusuf Taş'ın eşi Tuğba Taş ile teyzesi Şenel ve onun oğlu Ahmet Can Çakmak'ın cenazeleri Yeşilkent Mezarlığı’nda defnedildi. Yusuf Taş’ın eşinin yanında öldürdüğü kuzeni Turan Taş ile yakınları tarafından öğle saatlerinde kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Uğurtepe Mahallesi’nde toprağa verildi.

Yusuf Taş'ın evini basarak katlettiği amcası Mustafa, yengesi Gülay ile çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş'ın cenazeleri ise yoğun güvenlik önlemleri arasında öğle saatlerinde Sam Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Cami’e getirildi. 5 kişilik ailenin tabutları mezarlık bahçesine bankların üzerine konuldu ve kılınan cenaze namazı sonrası mahalledeki aile mezarlığına yan yana defnedildi.

VALİ YERLİKAYA: ACI OLAYI YAŞATANIN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sam Mahallesi’nde düzenlenen cenaze törenine İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak ve Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, saldırganın yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürüyor. 9 kişinin ölümüne yol açıp firar eden Yusuf Taş’ın yakalanması için güvenlik güçlerinin elinden geldiğini yaptığın belirten Ali Yerlikaya, şunları dedi:

“Şu anda söylenebilecek şey bu. Net bilgi aldığımız zaman elde edilen bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Araştırmanın bu safhasında bilgi vermek doğru değil diye düşünüyorum. Zamanı geldiği zaman bilgi vereceğiz. Bütün arkadaşlarımız hepimiz Gaziantep’imize bu acıyı yaşatan, 9 kardeşimizi öldüren şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 2 de yaralı vatandaşımız var, bunların da hastanelerde tedavileri devam ediyor. Bu şüpheliyi bir an önce adalete teslim etmek için uğraşıyoruz” dedi.