ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın, Gaziantep'teki baba evine ateş düştü. Geçici görevle Bingöl'den Cizre'ye gittiği öğrenilen şehit polisin ağabeyi Ferit Cinpolat, "O aslan parçasıydı ama şehit oldu. Fakat kimse sevinmesin, onun arkasında 4 kardeşi daha var" dedi.
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli olan ve 2 ay önce geçici olarak Cizre'de görevlendirilen Taner Cinpolat, bugün PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit oldu. Cinpolat'ın şehit olduğu haberi bu akşam Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Gaziantep'teki ailesine iletildi. Taner Cinpolat'ın şehit olduğu haberini alan Güneş Mahallesi'nde oturan annesi Güllü ile kardeşleri gözyaşına boğuldu. Şehit özel harekatçının evi ile evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, haberi alan yakınları da aileye taziye ziyaretinde bulunmaya başladı. Ambulansın hazır bekletildiği sokakta kurulan çadırda taziyeleri kabul eden Taner Cinpolat'ın babasının 20 yıl önce vefat ettiği ve 4 erkek kardeşi bulunduğu öğrenildi. Bekar olan şehit polis memurunun 2,5 yıl önce göreve başladığı belirtildi.
Şehidin ağabeyi Ferit Cinpolat, kardeşiyle kendisinin geçen hafta küçük kardeşi Taner'in ise dün görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ben ve kardeşim görüştüğümüzde herhangi bir sıkıntısı yoktu, canla başla görev yapıyordu. Bugün şehit olduğu haberini aldık. Bu vatan uğruna şehadete ulaştı. O bir aslan parçasıydı. Ama kimse sevinmesin, çünkü onun arkasında 4 kardeşi daha var. Bunu herkes bilsin" dedi.
Şehit olmasıyla yakınlarını yasa boğan Taner Cinpolat, yarın ikindi vakti düzenlenecek törenle Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan Şehitliğe defnedilecek.
FOTOĞRAFLI