ANKARA Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerindeki şirkette arama başlattı.

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İSTANBUL'DA HENÜZ BİR HAREKETLİLİK YOK

KOZA İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.

FUATAVNİ YAZMIŞTI

Twitter fenomeni fuatavni geçtiğimiz günlerde yazdığı twitlerde, İpek Grubu, Doğan Gurubu gibi medya ile uğraşan ve muhalefet yapan kurum ve kuruluşlara operasyon yapılacağını, hatta medya kuruluşlarına seçim öncesi el konulacağını yazmıştı.  fuatavninin yazdığı medya kuruluşları arasında, Doğan Grubu (Hürriyet, Kanal D, Posta gibii.) Sözcü gazetesi, Taraf, Zaman, Samanyolu tv,  İpek Grubu'nun elinde bulunan Bugün gazetesi ve Bugün Tv, Cumhuriyet gazetesi yar olıyordu.