Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - FIRAT Kalkanı harekatının 33'üncü gününde, Kilis’in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, havadan savaş uçakları, karadan ise obüs ve roketatarlarla ateş altına alındı.
Suriye sınırının IŞİD'den temizlenerek güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan FIrat Kalkanı harekatı devam ediyor. 33'üncü gününe giren harekat ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri de Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin 30 kilometre güneyinde IŞİD denetimindeki El Bab ilçesine yürüyüşünü sürdürüyor. Sınırın iç kesimlerinde yer yer direniş gösteren IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alınarak ÖSO'nun önü açılmaya çalışılıyor.
Öğle saatlerinde de Suriye'nin Rai ve Dabık bölgesine bağlı Tel Hüseyin, Bahirta, Karamezra, Yeniyapan, Kemaliye, Savran, Kefarganni ve Yel Baba köylerindeki IŞİD mevzilerine savaş uçaklarıyla bombardıman düzenlendi. Uçakların bombardımanına ek olarak IŞİD mevzilerinin bulunduğu bölgeler, karadan da Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla da ateş altına alındı. Karadan ve havadan yapılan bombardıman ile hedef alınan IŞİD denetimindeki alanlardan yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından net şekilde izlendi.

FOTOĞRAFLI