Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, () - SİVAS merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 5'i tutuklu 38 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 'hayırseverlerin dini duyguları istismar edilerek arsalarının paralel yapıya kazandırılması, imam hatiplere ayrılmış arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara tahsis edilmesi' iddiaları üzerine 11 Aralık 2015'te Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü tutuklandı. Tutuklu sanıklar, 13 Nisan'da görülen davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.
15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ardından bu kişilerden H.B., İ.A., Y.T., İ.B., ve S.E. yeniden tutuklandı. Devam eden davada sanıklar bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.
Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 5'i tutuklu 38 sanık ile birlikte sanıkların ve şikayetçilerin avukatları katıldı. 'Kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak', 'Terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak' ve 'tehdit' suçlamalarıyla açılan davada Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) gelen 29 sayfalık raporun okundu.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı 14 Şubat 2017 tarihine erteledi.