YOZGAT’ta, FETÖ/PDY soruşturmalarını kullanan telefon dolandırıcıları, kendilerini 'polis-savcı' olarak tanıtıp, 2 kişiden yaklaşık 136 bin lira aldı. Polisin sıkı takibi sonucu yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.
Yozgat’ın Sorgun ve Yerköy ilçelerinde dolandırıcılar, ‘Adınız darbeciler listesinde yer almaktadır. FETÖ/PDY Terör Örgütüyle bağlantınız olduğu yönünde iddialar var. İsminizi listeden kaldırmak için para istiyoruz’ diyerek iki kişiyi dolandırdı. Paralarını kaptıran 80 yaşındaki Hacı Y. ile 65 yaşındaki Dudu B., durumu polise bildirdi. Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kısa sürede eşkal belirleyip, bir kişiyi takibe aldı. Plaka tanıma sisteminden 7 bin otomobil üzerinden yapılan araştırmada, aynı gün iki ilçeye de giden bir taksi tespit edildi. Takibe alınan taksi, Yozgat Şehir girişinde durduruldu. Eşkali güvenlik kameralarından tespit edilen 23 yaşındaki şüpheli Bülent Canpolat, üzerinde 2 cep telefonu ve 9 bin 500 lira para ile yakalandı.
Dolandırıcık için Şanlıurfa’dan Yozgat’a geldiği belirlenen Bülent Canpolat, Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki sorgulamasında, kardeşi Bayram Canpolat ile hareket ettiğini ve Şanlıurfa’da kendilerini yönlendiren Bayram Canpolat’ın irtibatlı olduğu üçüncü bir şahsın bulunduğunu söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında kayıp olan paraların izi sürülürken, mahkemeye sevk edilen Bülent Canpolat tutuklandı.
DOLANDIRICILAR YENİ TAKTİKLER GELİŞTİRİYOR
Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, dolandırıcıların Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmaları kendileri için fırsata çevirmek için telefon ve sosyal medya aracılığıyla çeşitli yollar denediğini söyledi. Akpınar, "Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Yozgat’ta da vatandaşımızın içerisinde bulunduğu hassas durumu istismar etmeye çalışıyorlar. Bu doğrultuda telefonla ve sosyal medya üzerinden vatandaşlarla temasa geçerek ‘Adınız darbeciler listesinde yer almaktadır. FETÖ/PDY Terör Örgütüyle bağlantınız olduğu yönünde iddialar var. Listeden adınızı kaldırmak için para istiyoruz’ diyen dolandırıcılar çeşitli taleplerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde de ilimizde 2 vatandaşımız bu nedenle mağdur oldu” dedi.
Polis, jandarma, hakim ve savcının bir soruşturma için hiç kimseden para istemeyeceğini söyleyen Emniyet Müdürü Akpınar, “Vatandaşlarımız bu dolandırıcılara inanmasınlar. Kendilerini hakim, savcı, polis ve jandarma olarak tanıtıp para isteyenlere inanmasınlar. Hemen polis merkezine ihbarda bulunsunlar. Bu konuda emniyet müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Broşür bastırıp vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI