Mustafa TURAPOĞLU/ TOKAT,()-TOKAT'ta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, 4 gün sonra ise serbest bırakılarak görevine dönen Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş hakkında yapılan incelemede takipsizlik kararı verildi.
15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) ile ilişkisi olduğu şüphesiyle 19 Temmuz'da tutuklanan Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş avukatları aracılığı ile 4 gün sonra tutukluluk kararına itirazda bulundu. Yapılan incelemede Kaymakam Ermiş'in, tutukluluğuna gerektirecek herhangi bir husus bulunmadığı tespit edilerek serbest bırakılmasına karar verildi. Kaymakam Ermiş tutukluluğunun kaldırılmasıyla görevine geri döndü. Hakkında takipsizlik kararı verildi.
İLÇEDEN AYRILMADAN AÇIKLAMA YAPTI
Son Kaymakamlar kararnamesi ile Giresun'un Görele ilçesine atanan Erdoğan Turan Ermiş, tayin olmasıyla birlikte yalnış algıları ifade etmek için bilgilendirme yapma ihtiyacında bulunduğunu kaydetti. Sosyal medyadaki hesabından açıklama yapan Kaymakam Ermiş, darbe girişimini duyar duymaz Tokat Valisi Cevdet Can’ı aradığını daha sonra ilçede polisi göreve çağırarak belediye balkonundan halka hitap ettiğini belirterek, "Ancak ne hikmetse 19 Temmuz gecesi herhangi bir emniyet ve savcılık sorgusu olmadan ve hakkımda iddia edilen somut bir iddiadan habersiz olarak tevkif edildim. Yapılan hatanın fark edilmesi üzerine 4 günlük görevden ayrılık sonrası görevime Zile ilçemizde devam ettim. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararı ile hakkımdaki iddianın gerçek dışı olduğu ve iftira olduğuna dair karar verildi. Ancak kararı görünce üzüntüm bir kat daha arttı. Çünkü şikayetçi S.K. isimli şahıs. Dört cümlelik bir yazı ile 'şu kaymakam da böyledir' tarzında dilekçesiyle ile maalesef hakkımda adli işlem yapılmasına sebep olmuştu. Şikayet dilekçesi Mart ayında yazılmış ve 5 aylık bir süre sonunda malum olay zamanı işleme konmuş adli makamlar yanıltılmıştı'' ifadelerine yer verdi.
'NEDENİ HES İÇİN İKNA ÇABAM'
Mart ayında verilen ve 15 Temmuz sonrası işleme konulan dilekçenin Zile-Çekerek nehri üzerinde yapılacak olan hidro elektrik santrali olduğunu iddia eden Kaymakam Ermiş, ''İlçeye tayin olmamdan önceki yıl HES protestosu için İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden gelen protestocu grupların kamu araçlarına zarar vermesi ve kolluk görevlilerine mukavemet etmesi sonucu adliyeye yansıyan olaylar cereyan etmiştir. Devletimizin aldığı bir karar ve ülkemizin enerjiye ihtiyacı olduğuna ilişkin ikna çabalarımın karşılığı olarak art niyetli bir kişinin ismini gizlemek suretiyle, yazdığı haince bir BİMER dilekçesi sonucu tutuklama işlemi gerçekleşmiştir. Şu an Tokat Başsavcılığınca iftira dilekçesini yazan şahıs hakkında soruşturma yürütülmektedir. Açacağım manevi tazminat davası sonucu eğer tazminat alırsam bunu 15 Temmuz'da şehit olan bir kardeşimizin ev yapımı için üzerine katkı koymak suretiyle yardım olarak hibe edeceğim. Malum idarecilik kolay değil, seveniniz olur sevmeyeniniz olur. Meseleyi kader boyutu ile görüp, bilmeyerek hata yapmış kamu görevlilerine hakkımı helal ediyorum. Vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek, ileride oluşabilecek sui zanların önüne geçmek adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI