Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildikten sonra gözaltına alınan 33 öğtetmenden 11'i, sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen çoğunluğu çiftlerden oluşan 33 öğretmen, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen 33 öğretmenden 7'si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bir kısmının ByLock kullandığı, bir kısmının ise kapatılan Aktif Sen Eğitim Sendikası üyesi olduğu iddia adilen 26 şüpheli ise savcılık sorgusundan sonra tutuklama talebiyle Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Şüphelilerden G.Ö., S.A., H.Ö., L.K., G.D., M.A., M.C., Ö.D., O.A., F.A. ve A.S. hakkında tutuklama kararı verildi. 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan yine FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsmında hakkında yakalama kararı bulunan özel güvenlikçi bir kadın da Antalya Adliyesi'ne gelip teslim oldu. Bank Asya'da hesabı olduğu, ByLock kullandığı iddia edilen özel güvenlikçi kadın tutuklandı.