ESKİŞEHİR, İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta polisin 'Fethullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına aldığı 24 şüpheliden 15'i adliyeye sevk edildi.
Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri geçen 10 Kasım Salı günü aralarında Fethullah Gülen cemaatinin 'Eskişehir il imamı', 'Eskişehir İmam Yardımcısı' ve 'Eyalet ve Bölge İmamları'nın olduğu öne sürülen 24 kişi gözaltına alındı.

'Silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dernekler kanununa muhalefet ve yardım toplama kanuna muhalefet etmek' ile suçlanan şüphelilerden sorgulamaları tamamlanan 15 kişi bu sabah erken saatlerde polisler tarafından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin içinde bulunduğu midibüs, basın mensuplarının görüntü almaması için polislerin geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin bodrum katındaki otoparka alındı. Şüpheliler buradan ifade vermek üzere üst kattaki nöbetçi savcılığa götürüldü.
Yetkililer, 9 şüphelinin halen Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasının devam ettiğini, bu kişilerin de yarın adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

FOTOĞRAFLI