GÖZALTINDAKİ CAN GÜRKAN


Soma'daki maden faciası ile ilgili olarak gözaltına alınan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın oğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO'su Can Gürkan'ın jandarmadaki fotoğrafı ortaya çıktı.

Can Gürkan'ın hakkındaki gözaltı kararını bu sabah öğrendiği ve jandarmaya teslim olduğu öğrenildi. Bu arada Soma Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı belirtildi. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. 'nin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı'nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma'da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan'ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir.

Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır.

Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."

(SSA)