TOKAT'ta iki katlı ahşap ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Evin alt katında oturan Seyhan Bakır ile çocukları gözyaşı döktü.
Yangın, öğle saatlerinde Ali Paşa Mahallesi, Gazi Paşa Caddesi Anadolu Atatürk Lisesi karşısında bulunan iki katlı ahşap binada meydana geldi. Alt katta 3 çocuğu ile birlikte yaşayan 30 yaşındaki Seyhan Bakır'ın evinde yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangın üst kata sıçradı. Üst katta yaşayan 26 yaşındaki Hasan Açıkgöz ile annesi 46 yaşındaki Ayşe Açıkgöz, çıkan yangını fark ederek dışarı çıktı. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek 20 dakikada kontrol altına aldı. Yangın sonrası ev kullanılmaz hale geldi. Bu sırada çıkan yangında evi yanan Ayşe Açıkgöz gözyaşlarına boğuldu. Açıkgöz'ü komşuları teselli etmeye çalıştı.

OKULDAN GELDİ, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İtfaiye ekiplerinin evde soğutma çalışmalarını yürüttüğü İbni Sina İlköğretim Okulu'nda okuyan 11 yaşındaki Çakır Bakır, öğle yemeği için evine döndü. Yangını gören çocuk gözyaşı döktü. 'Annem nerede ?' diye ağlayan çocuğu polisler annesinin evde olmadığını söyleyerek sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra kiralık ev aramak için çıktığı çarşıdan çocukları 9 yaşındaki Gizem ve 4 yaşındaki Batuhan ile dönen anne Seyhan Bakır, evlerinin yandığını görünce büyük şok yaşadı. Çocukları ile birlikte gözyaşı döken Seyhan Bakır, "Ne yapacağım ben böyle" dedi. Yangının nasıl çıktığını bilmediğini söyleyen Çakır, eşinden ayrıldığını ve 3 çocuğu ile birlikte yaklaşık 1.5 aydır bu evde yaşadıklarını söyledi. Polis anne ve çocuklarını polis merkezine götürdü. Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı ise, yangının alt kattaki sobadan çıktıklarını tahmin ettiklerini, binada oturan her iki aileye de yardım edeceklerini belirtti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.