Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), () - BİTLİS'in Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Gümüşdöven Köyü'nde borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden çıkan ve 4 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili araştırma yapan jandarma, bir evde yaptığı aramada 103 parça tarihi eser buldu. Tarihi eserlerle ilgili ifadesi alınan 45 yaşındaki V.Ç. adlı kadın ifadesinde, "Bunlar bana düğünümde takıldı" dediği belirtildi.
Adilcevaz ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşdöven Köyü'nde, daha önce borç- alacak anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri, 1 Kasım seçimlerinde sandık başında karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Olay günü görevliler ve çevredekilerce yatıştırılan taraflar, 2 Kasım'da ise sabah saatlerinde silahlı kavgaya tutuştu. Kavgada, 4 kişi silahla yaşamını yitirirken, 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar çeştili hastanelerde tedvi altına alınırken, jandarma ise köyde ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak olayla ilgili çalışma yaptı.
Jandarmanın Gümüşdöven köyünde silah bulmak için bir evde yaptığı aramada ise içerisinde yün bulunan bir çuvalda Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 103 parça tarihi eser buldu. Aralarında çift başlı kartal, Osmanlı tuğralı altın para, heykelcik, bakır ve gümüş takı ile çok sayıda sikkenin bulunduğu eserler Ahlat Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, tarihi eserlerle ilgili ifasi alınan V.Ç. adlı kadın şüphelinin, "Bunlar bana düğünümde takıldı" dediği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

FOTOĞRAFLI