ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de internet üzerinden bilgilerine ulaştıkları başkalarına ait kredi kartlarıyla yine internet üzerinden alışveriş yapan 7 kişi, polis tarafından yakalandı. 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden başkalarının kredi kartı bilgilerini elde eden, sonra yine internet üzerinden alışveriş yapıp kargo ile almış oldukları malları kendi adreslerine gönderilmesini sağlayan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında polis ekipleri malların teslim edildiği adresin şüpheliler tarafından terk edildiği belirledi.
Polis ekipleri yaptıkları araştırmada şüphelilerin yeni bir ev kiraladıklarını belirledi. Bu eve yapılan baskında 7 şüpheli yakalandı. Evde yapılan aramada suçta kullanılan 6 digital materyal, müşteriler ile ne şekilde konuşulacağının yazılı olduğu konuşma metni, mağdurlara ait kişisel bilgilerin yazılı olduğu not kağıtları, kargo ve banka gönderileri ile dekontları ele geçirildi.
Çeşitli illerde toplam 99 kişiyi dolandırdıkları öne sürülen 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden B.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI