Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,()- ESKİŞEHİR'de aralarında CHP milletvekili Utkuçakırözer ile sanatçı Mazlum Çimen ve Menderes Samancılar'ın da bulunduğu bini aşkın kişi, Sivas olaylarının 22'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar, odalar ve siyasi partiler tarafından Eskişehir'de 'Sivas Katliamı Anma' etkinliği düzenlendi. Etkinlik, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda CHP'li Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi grubunun sunduğu müzik dinletisiyle başladı. Grubun seslendirdiği türkülere etkinliğe katılanlar da eşlik etti. Etkinliğe CHP milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, sanatçılar Menderes Samancılar ve Mazlum Çimen ile çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan besteci ve keman sanatçısı Mazlum Çimen, 2 Temmuz 1993 tarihinin insanlık tarihinin en acı olaylarından birisinin yaşandığı gün olduğunu söyledi. Halk müziği sanatçısı olan babası Nesimi Çimen'in de Sivas'ta katledildiğini belirten Çimen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen yüreğimizdeki yangın hala devam etmektedir. İnancı, kimliği, kültürü, dili ne olursa olsun Madımak Oteli'nde yaşanan olaylar insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu yaşananlar vahşettir. 2 Temmuz'da yaşanan katliam çağdaşlığa, demokrasiye, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan çirkin bir saldırıdır. Sivas katliamı döneminin siyasi yapısı nedeniyle tarihin karanlık parçası olarak kaldı. Bu davanın hesabı sorulmadan, katiller ortaya çıkarılıp yargılanmadan bu dava kapanmayacak." Yapılan konuşmaların ardından kalabalık 'Sivas'ı unutma, unutturma' yazılı pankart açıp Atatürk Bulvarı'ndaki Hasan Polatkan Kültür Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Milletvekili Utkuçakırözer, belediye başkanı Kazım Kurt, sanatçılar Menderes Samancılar ve Mazlum Çimen'in ön sırada yer aldığı yürüyüşe bini aşkın kişi katıldı. Çeşitli sloganlar atan kalabalık yürüyüşü Hasan Polatkan Kültür Merkezi önünde tamamladı. Kalabalık, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mazlum Çimen, Menderes Samancılar, Sadık Gürbüz ve İsmail Kaya konuşmacı olduğu panele katıldı.  FOTOĞRAFLI