Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de uyuşturucuyla mücadele amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Narkotim ekipleri göreve başladı.
Narkotik ekiplerinin göreve başlaması nedeniyle Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ile davetliler katıldı. Vali Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 'Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı' kapsamında 'Narkotim Projesi'nin hazırlanıp uygulamaya konulduğunu söyledi. Projeyle uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesinin hedeflendiğini belirten Vali Tuna şöyle dedi:
"Bu proje, genç nüfusun yoğun olduğu Eskişehir'de büyük önem arz etmektedir. İlimizde son 7 ayda yapılan çalışmalarda 19 kilo 846 gram esrar, 23 bin 317 adet Ectacy hap, 6 kilo 354 gram Bonzai maddesi, 151 adet Captagon hap ve 29 gram eroin ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıs sayısında yüzde 198, tutuklanan şahıs sayısında yüzde 71, Ectacy hap yakalamasında yüzde 12, Esrar maddesi yakalamasında yüzde 85, Bonzai maddesi yakalamasında yüzde 70, Captagon hap ve eroin maddesi yakalamasında yüzde 100 oranında artış olduğu görülmektedir. Bu mücadelenin önemli bir ayağını oluşturan Narkotim Projesi kapsamında mevcut duruma 30 personel, 7 araç ve gereç ilave edilerek bundan sonraki çalışmaların daha etkin yapılacağına inanıyorum. Ek olarak 4 motosiklet ve 2 aracın da Emniyet Genel Müdürlüğünce Eylül ayında hizmete sunulmak üzere ilimize verilmesi planlanmıştır."

FOTOĞRAFLI