Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ, () – KAYSERİ’de, sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı, daha sonra kendisini terk eden sevgilisi ile onun erkek kardeşini öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan Lütfi Karademir, 36 yıl hapis cezasına mahkum oldu.
İddiaya göre Lütfi Karademir (30) ile B.K. (16) sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan tanışarak sevgili oldu. 2 ay süren arkadaşlık sonrası B.K. ilişkilerini sonlandırmaya karar verdi. Sanık Lütfi Karademir ise B.K.’yı arayarak iddiaya göre "Sen bitirdin ama ben bitirmedim. Seni yaşatmayacağım" dedikten sonra geçen 20 Ocak günü B.K.’nın Mimarsinan Demokrasi Mahallesi’ndeki evine bıçak alarak gitti. Lütfi Karademir eve girerek içerideki eski sevgilisi B.K. ve o sırada evde bulunan kızın erkek kardeşi B.K.’yı  bıçaklayarak yaraladı. Olay sonrası gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
EŞYALARINI BIRAKMAYA GİTMİŞ
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada son sözleri sorulan sanık Lütfi Karademir, ayrıldığı sevgilisi B.K.’nın evine ondan kalan eşyaları bırakmak için gittiğini söyledi. Karademir, B.K.’nın eşyalarını bıraktığı sırada mağdur B.K.’nın ve erkek kardeşi B.K.’nın kendisine hakaret ettiğini, tartışmanın büyümesiyle de olayın gerçekleştiğini öne sürdü ve  tahliyesini  istedi.
TOPLAM 36 YIL HAPİS
Yapılan yargılama sonucu sanık Lütfi Karademir, eski sevgilisi B.K.’yı öldürmeye teşebbüsten 18 yıl, erkek kardeşini öldürmeye teşebbüsten 15 yıl, konut dokunulmazlığı ihlalinden 2 yıl ve tehdit suçundan 1 yıl ceza olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.