MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yle birlikte aralarında akademisyenle üniversite personelinin bulunduğu gözaltındaki 22 kişi ile Yunusemre Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Salih Uyar sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından gözaltındakiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Darbe girişimine yönelik Manisa'da sürdürülen soruşturma kapsamında, ilk olarak görevinden uzaklaştırılan, aralarında CBÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin de yer aldığı 22 akademisyenle üniversite personeli, bugün saat 09.00'da, Manisa Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirildi.

Eski rektör Pakdemirli ve üniversite personeli, ikişer gruplar halinde birbirlerine kelepçelendiği görüldü. Gözaltındaki bir kişinin adı öğrenilemezken; sağlık kontrolünden geçirilen Pakdemirli ile eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erdoğan Özkaya, eski Genel Sekreter Hayati Turhal, fakülte sekreterlerinden Beytullah Taş, Yunus Uygun, Prof.Dr. Mustafa Ökmen, Doç.Dr. Zafer Akan, Doç.Dr. Harun Çoban, Doç.Dr. Ersel Obuz, Doç.Dr. Mehmet Bilgehan Yüksel, Doç.Dr. Mehmet Görül, Doç.Dr. Muhiddin Bağcı, Doç.Dr. Rıza Bağcı, Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Noyan, Yrd.Doç.Dr. Mehmet Günay, Yrd.Doç.Dr. Taruk Uluçay, Yrd.Doç.Dr. Murat Özsaraç, Yrd.Doç.Dr. Yalçın Gölcük, Yrd.Doç.Dr. Salahaddin Akçay, Yrd.Doç.Dr. Gökmen Bilgili ve araştırma görevlisi Dr. Ali Avcı daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma kapsamında 5 kişinin ise halen arandığı öğrenildi. Gözaltına alınanların evlerinde ve üniversitedeki odalarında aralamaların devam ettiği belirtildi.

Bu arada darbe girişiminden sonra gözaltına alınan Yunusemre İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Salih Uyar da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.