MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 48 yaşındaki Sait Uysal, 10 ay önce boşandığı engelli 44 yaşındaki Ayşe Bulut'u kızları 9 yaşındaki Ç.U.'nun gözleri önünde bıçakla yaraladı. Sol bacağı ve sol elinden yaralanan Bulut'a çağrılı polis koruması verilirken, gözaltına alınan Sait Uysal, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı. Ayşe Uysal, eski eşinin kendisini tehdit etmeye devam ettiğini söyledi.
Ortopedik engelli Ayşe Bulut, boşandıktan sonra tek başına yaşadığı eve, 15 Mart'ta kızı ilköğretim okulu öğrencisi Ç.U. ile birlikte gelen eski eşi Sait Uysal'ı almak istemedi. Kapı önünde tartışan Bulut, küçük kızını kırmamak için eski eşini eve aldı. Kızı ile eski eşine yemek hazırlayan Ayşe Bulut, lavaboya gittikten sonra arkasından gelen Uysal tarafından tartaklandı. Ardından da çıkan tartışma sırasında Sait Uysal, kızının gözleri önünde eski eşini bıçaklayıp kaçtı.
Silifke Devlet Hastanesi'ne götürülen Ayşe Bulut'un sol bacağı ile sol bileğinde kesikler oluştu. Tedavi edilen kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan Sait Uysal, sevk edildiği nöbetçi mahkemece Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı. Bulut'a da çağrılı polis koruması verildi.
TEHDİTLER SÜRÜYOR
Taburcu edildikten sonra komşularına sığınan Ayşe Uysal, eski eşinin kendisini tehdit etmeye devam ettiğini söyledi. Silifke'de sığınma evi olmadığını belirten Uysal, kendisine ve kızına sahip çıkılmasını istedi. Sağ bacağının doğuştan engelli olduğunu belirten Uysal, "Eski eşim şu anda dışarıda geziyor ve tehdit etmeyi sürdürüyor. Çağrılı polis koruması verildi. Polis çağırıncaya kadar bu adam beni öldürürse bunun hesabını kim verecek. Silifke'de sığınma evi yok. Yetkililerden isteğim beni ve çocuğumu güvenli bir yere almaları. Yoksa ben de dahil olmak üzere evinde barındığım insanları da öldürecek. Beni koruyan herkese zarar vereceğini daha önce de söylemişti. Çok çaresizim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI