MANİSA'daki evinden kaçan eşi 20 yaşındaki Gizem Bulut'u Eskişehir'de tabancayla öldürüp, sevgilisi 24 yaşındaki Ramazan Aktar'ı da ağır yaralayan 28 yaşındaki Ümit Bulut duruşmada, "Yuvamı kurtarmak için geldim, ağır tahrik altında bu suçu işledim" dedi.
Olay, 30 Mayıs 2016 tarihinde Eskişehir'in Çamlıca Mahallesi'nde meydana geldi. Tesisatçılık yapan Ümit Bulut, 15 Ekim 2015 tarihinde Manisa'nın Turgutlu İlçesindeki evini terk edip sevgilisi Ramazan Aktar ile kaçan eşi Gamze Bulut'un Eskişehir'de olduğunu öğrendi. Eskişehir'e gelen Ümit Bulut, Çamlıca Mahallesi Arık Sokak'taki apartmanda oturan Gamze Bulut'u evde tabancayla ateş ederek öldürdü. Daha sonra aynı mahallede bir kahvehanede garsonluk yapan Gamze Bulut'un sevgilisi Ramazan Aktar'ı kahvehane önünde tabancayla ateş ederek ağır yaralayan Ümit Bulut, otomobile kaçarken kent çıkışında polis ekiplerince yakalandı. Bulut çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Ümit Bulut'un yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davam edildi. Bugün yapılan ikinci duruşmaya tutuklu sanık Ümit Bulut'un yanısıra tabancayla yaralanan ve uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Ramazan Aktar da müşteki sanık olarak katıldı.
KENDİSİNİ YARALAYAN SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLMADI
Ramazan Aktar, Gizem Bulut ile evlenmeden önce de sevgili olduklarını belirtti. Kendisini yaralayan Ümit Bulut'tan şikayetçi olmadığını söyleyen Ramazan Aktar şöyle konuştu:
"Benim, Ümit Bulut'u telefonla tehdit ve hakaret ettiğim doğru. Gizem ile ilişkimiz Ümit ile evlenmeden başlamıştı. Biz sevgiliydik. Gizem'in erkek kardeşi yüzünden bizim evlenmemize engel oldular. Gizem'le anlaştık ve Eskişehir'e geldik. Gizem evli olduğu için onunla hiçbir şekilde cinsel ilişkiye girmedim. Eskişehir'de kahvehanede iş buldum. Olay günü ben kahvehanede çalışıyordum Gizem de evdeydi. Berbere çay götürüp kahvehaneye gelirken Ümit beni silahla vurdu. Ben Ümit'in kendi aklı ile geldiğine inanmıyorum. Ben Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlıyım. Doğu'da bu şekilde cinayetler çok fazla. Namusumuza sahip çıkacağız diye bu yola başvuruluyor. Ben Gizem'in boşanmasını, boşandıktan sonra bir araya gelmeyi düşünmüştüm. Bizim yaptığımız haksızlık ama benim de bir hayatım kalmadı. Biz de sevdik. Kimse namussuzlukla suçlamasın. Kalbimize söz geçiremedik."
'YUVAMI KURTARMAK İÇİN GELDİM'
Eşini öldürmek, Ramazan Aktar'ı da öldürmeye tam teşebbüs suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan Ümit Bulut ilk duruşmada, "Eskişehir'e eşim ile barışmak ve yuvamı kurtarmak için gitmiştim. Gizem'e benden niye kaçtığını sordum. Bana hakaret ve küfür etmeye başladı. Dayanamadım, tahrik altında kaldım, Gizem'e ateş ettim. Daha sonra Ramazan Aktar ile çalıştığı kahvehane önünde karşılaştım. Bana ters baktı. El hareketi yapıp küfür edince 'Sen kimsin? Kimin karısını kaçırıyorsun?' dedim, rastgele ateş ettim" diye konuşmuştu.
Ümit Bulut bugünkü duruşmada, mahkeme heyetinin Ramazan Aktar'ın ifadesine bir diyeceğinin olup olmadığını sorması üzerine "Bizim orada töre diye bir şey yoktur. Ben Batı'da oturuyorum. Yuvamı kurtarmak için geldim. Ağır tahrik altında bu suçu işledim" dedi.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmayı 27 Aralık'a erteledi. Duruşma sonrası adliye önünde Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu adına basın açıklaması yapan avukat Pınar Çelik Arpacı, Gizem Bulut'un zorla evlendirildiğini, eşinin de törenin etkisi altında kalarak bu cinayeti işlemiş olabileceğini söyleyerek, davanın takipçisi olacaklarını belirtti. 

FOTOĞRAFLI