Serpil KIRKESER - Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () ETİLER'deki  kuaför dükkanına 28 Haziran 2013'de  gelerek eşi Muhterem Göçmen'i,  8 yerinden bıçaklayarak öldüren Serdar Göçmen müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serdar Göçmen ile Göçmen'den şikayetçi olan Muhterem Göçmen'in annesi Biller Evcil ve ablası Çiğdem Evcil katıldı. Söz alan anne ve abla, adalete güvendiklerini ve sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini söylediler.

"BİR GÜN ÇOCUKLARIMIN YARASINI SARMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIM"
Sanık Serdar Göçmen ise, "Olaydan bir gün önce kafeteryada buluşmak istediğimizde, polisleri çağırmıştı. Ben onu o kadar seviyordum ki, yanından ayrılırken sadece onu öptüm, gittim. Bir gün önce bu kadar sevgi doluyken, bir gün sonra nasıl böyle bir şey oluyor, aklım almıyor. Bir anlık refleksle oldu. Bir anlık hareket, benim çocuklarımın ve rahmetli eşimin sonu olmuştur. Ne zaman olur bilmem ama, bir gün çocuklarımın yarasını sarmak için uğraşacağım" dedi.
Serdar Göçmen'in avukatı Mustafa Murat Tuncer de, müvekkilinin "muhafazakar" bir kişi olduğunu belirterek, "Maktüle, müvekkilimin muhafazarlığına rağmen, kendi adına Facebook sayfası açmış ve kuaför dükkanının ilanına kendi resmini koymuştur. Bu duruma müvekkilim tepki göstermiş, maktüle sayfayı kapatmak yerine, sanığı terk edip gitmiştir" dedi.
Serdar Göçmen'in, ölen kadının kardeşleri tarafından tehdit edildiği için yanında bıçakla gezdiğini söyleyen avukat Tuncer, "Olay günü biraz da alkolün etkisiyle sabah tekrar görüşmek için eşinin çalıştığı yere gitmiştir. Orada da bu olay gerçekleşmiştir" dedi.

"EŞİMİ ÇOK SEVİYORDUM"
Tekrar söz alan Serdar Göçmen, "Yaşanan her şeyden pişmanım, üzgünüm. Eşimi seviyordum. Başımıza talihsiz bir olay geldi. Bir anlık refleksle gelişti. Çocuklarım perişan oldular, ben hapishanedeyim. Eşimi çok seviyordum. Size verdiğim hesaptan sonra en büyük hesabı çocuklarıma vereceğimi biliyorum. Mahşerde de Allah'a vereceğim. Vereceğiniz her cezayı kabul ediyorum" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Serdar Göçmen'i, resmi nikahlı eşi Muhterem Göçmen'i kasten öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak ceza, sanığın duruşmadaki iyi hali de dikkate alınarak müebbet hapse çevrildi.

DAVA ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI
Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti.

SK (MK) (FOTOĞRAF)