HALKIN Kurtuluş Partisi, Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü’nde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kömür madeniyle ilgili olarak olayda ihmali olduğu iddiasıyla dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve işveren yetkilileri hakkında Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı adına Konya İl Başkanı Orhan Özer yapılan suç duyurusunda 'Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi', 'Görevi Kötüye Kullanma', 'Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması', 'Denetim Görevinin ihmali' suçlamaları yer aldı.

ÖZER: BUNUN KADER OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Soma faciası yürekleri kanatmış ve kanatmaya devam ederken Ermenek'deki olayla bir kez daha sarsıldıklarını belirten Özer, "Bunun kader olmasının mümkün olmadığını biliyoruz. Mevzuatı da tarayarak değerlendirmelerimizi Ermenek Cumhuriyet Baş Savcılığı’na suç duyurusu olarak ilettik. Esasen buradaki itirazlarımızın özü madenci arkadaşlarımızın yakınlarının isyanıdır. Niye geldiniz diyorlar hükümet yetkililerine, bakanlara, cumhurbaşkanına. Siz burayı bilmiyor muydunuz? Biz eski Başbakan olarak Recep Tayyip Erdoğan hakkında, bakanlar hakkında, işveren yetkilileri hakkında gerekçemizi açıklayarak suç duyurusunda bulunduk" dedi.