AVUKATLARDAN CAN GÜVENLİĞİ SAVUNMASI
Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülen dava, verilen öğle arasından sonra devam etti. Ara verildikten sonra adliye çıkışında madenci yakınları ve sanık avukatları arasında arbede yaşanması nedeniyle, tutuklu sanık Abdullah Özbey'in avukatı Tevfik Buğdaycı, ''Biz can güvenliği açısından davanın buradan alınması için başvurduk. Ama kabul edilmedi.  Biz, dışarıda yine saldırıya uğradık. Bu şekilde davaya devam etmek istemiyoruz'' dedi. Buğdaycı, mağdurları savunan avukatların ise sürekli sosyal medya üzerinden ''Tanıkların ağzı parayla bantlanmış'' şeklinde mesaj attığını öne sürerek, mahkeme olarak bunları göz yumulmaması gerektiğini belirtti. 
''KÖMÜRLER, BİZ KAZMADAN GELİYORDU''
Facia olmadan önceki vardiyada çalıştığını belirten Abdullah Deveci, kendileri kazı yapmadan kömürleyip kayıp geldiğini öne sürdü. Deveci, ''Kömür yan taraftan, kayıyordu. Biz kazmadan geliyordu. Ben gece vardiyasındaydım. Bu durumu şefe söylemiştim'' dedi.
''BÖYLE BİR ŞEYİ BEKLİYORLARDI''
Facianın oluştuğu galeride su olduğunu ve bu durumu şefinde bildiğini belirten Deveci, ''Galeride suyun olduğunu şef de biliyordu. Böyle bir şeyi bekliyorlardı. Hatta şef eski 'ocağı 80 metre mesafe var' diyordu'' dedi. Deveci, müfettişlerin denetim gelmeden öncede üretim haritası dışında açılan galerin duvarla kapatıldığı, denetimden sonra da yeniden açıldığını iddia etti.   
Atölye şefi Ahmet Karapınar da, olay günü maden ocağının dışında çalıştığı belirterek, ''Olay olunca, içeriye girmeye çalıştım. Fakat suyun geldiğini gördüm. Kaçan arkadaşlar da koşarak geldi. Yetkililere durumu bildirdik. Biz eski baca olduğunu bilmiyorduk. Daha önceki patlamada eski madende biriken suydu'' dedi. 
Tanık olarak dinlenen diğer kurtulan işçiler de, mahkemede kendilerinden önce dinlenen kurtulan arkadaşlarının ifadesine benzer ifade verip, yaşanan olayları anlattı.
Bugün 20 tanığı dinlenmesinin ardından heyet, mahkemeye yarın sabah saat 09.00'da  başlamak üzere ara verdi.