ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde yoğun ilgi gören belediye plajında 2 ayda 60 kişinin boğulmak üzereyken cankurtaranlar tarafından kurtarıldığı belirtildi.
Zonguldak ve Ereğli'de son dönemde boğulma olaylarının artması üzerine plajlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Ereğli'nin en yoğun plajlarından Ereğli Belediyesi Plajı Sorumlusu Yıldıray Ağar, 1'i kadın 6 cankurtaran ile plajda görev yaptıklarını söyledi. Sezonun en yoğun günlerini yaşadıklarını ve her gün mutlaka boğulma vakasıyla karşılaştıklarını belirten Ağar, şöyle konuştu:
"Ciddi boğulma vakaları oldu. Çok şükür ölüm olmadı. Şu ana kadar 60'a yakın boğulma tehlikesi olayımız var. Bunlara ekip olarak arkadaşlarımızla müdahale ettik. Ailelerin çocuklarını denizde yalnız bırakmaması, yüzme bilmeyenlerin şamandırayı aşmamaları gerekiyor. Bazen kalabalığın içinde boğulma tehlikesi geçiren kişiyi fark etmek güçleşiyor. İnsanların bu tür durumlarda duyarlı olması ve bizleri uyarması gerekiyor. Dalgalı havalarda da denize girmemek gerekiyor."

FOTOĞRAFLI