17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından düzenlenen protesto eyleminde 'Tayyip Erdoğan' aleyhine sloganlar attığı iddia edilen Binali Yıldız, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yıldız, Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

Aynı davada yargılanan 5 kişiye verilen 7 bin 80 liralık para cezası ise sanıkların sabıkasız olmaları sebebiyle ertelendi. Arkasında iki çocuğunu bırakarak cezaevine girdiğini belirten Yıldız, "Erdoğan yargılansın aklansın, kendisinden özür dileyeceğim, ne kadar isterse hapis yatacağım." dedi.

BURSA'da, '17 Aralık Operasyonu' için Tüm Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen basın açıklamalarına katılarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, hakaret içeren slogan attıkları iddiasıyla 7 kişiye 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar verildi. Mahkeme hakimi suçunu sabit görüdüğü sanıklara 11'er ay 20'şer gün hapis cezası verdi. Mahkeme, 6 sanık hakkındaki cezayı ertelerken, hakkında suç kaydı bulunan Binali Yıldız'a verilen hapis cezasını ertelemedi. Bir taşımacılık şirketinde çalışan Yıldız, cezasını çekmek üzere Bursa E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bursa'da TGB tarafından '17 Aralık Operasyonu' için 26 Aralık 2013 tarihinde Merkez Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Yapılan toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar attıkları öne sürülen Binali Yıldız (47) Aysun Doğan (30), Huriye Atlamaz (53), İsmail Aydın (35), Suzan Ercan (59) ve Mustafa Kaloğlu (24) hakkında Bursa 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, 7 Haziran tarihinde yapılan Genel Seçimde Bursa'dan AK Parti Milletvekili seçilen Avukat Zekeriya Birkan ile Fatma Akgün'ün savunduğu duruşma geçtiğimiz 31 Mart tarihinde tamamlandı. Mahkeme Hakimi, düzenlenen basın toplantısına katıldıklarını kabul eden, ancak isim vererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmediklerini öne sürerek, beraatlerini isteyen Aysun Doğan, Hurniye Atlamaz, İsmail Aydın, Suzan Ercan ve Mustafa Kaloğlu'na günlüğü 20 TL'den 354 gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme hakimi bu cezayı erteledi.

SUÇ KAYDI VAR DİYE HAPSE ATILDI

Mahkeme arkadaşları ile aynı ifadeyi veren ve hakkında bazı suçlardan kaydı bulunan Binali Yıldız'ı önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı eylemin kamu görevlisine karşı görevinden dolayı ve alenen gerçekleştirilmesi nedeniyle 1 yıl 2 aya çıkardı. Bazı hafifletici nedenlerden dolayı cezayı 11 ay 20 güne indiren mahkeme, sanığın sabıka kaydına ve suç işleme konusundaki eğilimine göre, cezasının ertelendiğinde bir daha suç işlemesinden çekineceği hakkında mahkeme tarafından kanaat oluşmaması nedeniyle cezasını ertelemedi.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Bursa'da nakliye şirketinde çalışan verilen karara itiraz etmediği öne sürülen evli 3 çocuk babası Binali Yıldız, dün Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne giderek cezasını çekmek üzere teslim oldu. Arkadaşları tarafından alkışlarla cezaevine gönderilen Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada pişman olmadığını dile getirdi.

HERKES ÜLKESİNE SAHİP ÇIKSIN, İKİ ÇOCUĞUM VE EŞİMİ ARKAMDA BIRAKIP GİDİYORUM,

Büyük mağduriyet yaşadığını belirten Binali Yıldız, şöyle devam etti: "İki çocuğum ve eşimi bırakıyorum. Mağduriyetim var. İşyerimi kapatmıştım, yeni bir iş kuruyordum. Bunlar alt üst oluyor. Kirada oturuyorum, eşimin emekli maaşıyla geçiniyorum. Adaletten hesap soruyorum. Benim gibi her türlü suç işleyen çıkıyor adaletin önünde hesabını veriyor, suçluysa cezasını çekiyor.

4 BAKAN AKLANSIN ÖNLERİNDE EL PENÇE DURUP ÖZÜR DİLEYECEĞİM

Erdoğan ve 4 bakanın adalet önünde hesap vermesini istiyorum. Pişman değilim, asla. Çıkıp o adalet önünde aklandığı zaman önünde el pençe duracağım; özür dileyeceğim binlerce kez. Bilal oğlundan özür dileyeceğim. Herkes ülkesine sahip çıksın.

YOGOSLAVYA PARÇALANMADAN ÖNCE...

Particilik yapmasın. Dağılmadan önce Yugoslavlara sormuşlar, 'Bir sürü oyunlar oynandı, hiç farkında değil miydiniz?' 'Biz dizi izliyoruz' demişler. Ülkemizin durumu da bu. Herkesi dizi manyağı yaptılar. Herkesin dizisi var; aşağılık evlilik programları var, yemek programları var. İnsanlar evlerine ekmek götürmezken orada çeşit çeşit yemek var."

ÜLKENİN DURUMUNU İYİ İZLESİNLER

Cezaevine girerken de açıklamalarını sürdüren Yıldız, "Ülkenin bu durumuna seyirci kalmasınlar. Herkes dizi izlemeyi bırakıp ülkenin durumunu izlesin. Herkes borçlandırıldı, 'Borçluyum, aman bana dokunması, borcumu ödeyemem' Borç da ödenir her şey olur ama vatan elden gittikten sonra kimse bir şey yapamaz. İşgal altındaki bir ülkede bile bunlar yaşanmaz." diye konuştu.