ATAŞEHİR'de bir hastanenin kantinine gelen 2 kişi, kantinde çalışan bedensel engelli kasiyeri sopayla döverek etkisiz hale getirdi. Şüpheliler daha sonra kasadan yaklaşık 800 lirayı alarak kayıplara karıştı. Olay anı ise kantinde bulunan kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Kasiyer, hastanenin güvenlik kameralarının ise çalışmadığını söyledi.

Olay, 3 gün önce saat 02.00 sıralarında Ataşehir'deki bir hastanenin kantininde meydana geldi. Kantinde çalışan ve 2 yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucu yürüme güçlüğü çeken 21 yaşındaki Mehmet Sıtkı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Kimliği belirsiz şüpheliler Sıtkı'yı, sopayla kafasına vurup vücuduna tekmeler attı. 2 zanlı daha sonra kasadan yaklaşık 800 lirayı alarak kayıplara karıştı. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sıtkı, durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis, olay yerindeki incelemesinin ardından kayıplara karışan şaldırganları  yakalamak için çalışma başlattı. Mehmet Sıtkı ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

"SOPAYLA KAFAMA VURUP DÖVDÜLER"

Olayı gerçekleştiren kişilerin daha önce keşif amaçlı kantine geldiğini belirten Mehmet Sıtkı, "Saat 23.00 sıralarında 2 şüpheli keşif amaçlı içeri girdi ve çay alıp gitti. Daha sonra saat 02.00 sıralarında yüzleri maskeli olarak yeniden geldiler. Baskın yaparak benim kafama sopayla vurup dövdüler. Sonra da kasadan yaklaşık 700-800 lira civarındaki parayı alarak gittiler" dedi.

"HASTANEN'NİN GÜVENLİK KAMERALARI DA ÇALIŞMIYOR"

Hastanenin güvenlik kameralarının da çalışmadığını belirten Sıtkı, "Şüphelilerin peşlerinden gitmeye çalıştım. Dışarıya baktım arabayla kaçtılar. Ben de hastanenin güvenlik kameralarına güvendim. Ancak kameraların çalışmaması benim için ikinci bir yıkım oldu. Buradan bütün polis teşkilatına sesleniyor, bu kişilerin  yakalanmalarını istiyorum.  Engelli bir vatandaşım. Burada çalışırken, gelip beni gasp etmeleri, benim inanılmaz derecede gururumu incitti" diye konuştu. 

HK-RE (İY) (FOTOĞRAFLI)