Türkiye'nin ilk ve tek polis sendikası olan Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Osman Ceyhan,Polis Akademisi Alaturka isimli filmde polislerin itibarsızlaştırıldığı gerekçesiyle,adli makamlara suç duyurusu'nda bulunduklarını bildirdi.

Polis sendikası Emniye-Sen Genel Başkanlığı,Oyuncu Mehmet Ali Erbil ve Galatasaraylı futbolcu Sneijder'in 'yenge' lakaplı eşi Yolanthe Cabau'nun başrolünde oynadığı “Polis Akademisi Alaturka” isimli filmde yer alan logo ve üniformaların izinsiz kullanıldığı ve bu izinsiz kullanımın “polisin kamuoyu önündeki imajına zarar veren unsurlar barındırdığı” gerekçesiyle, adli makamlara filmin yönetmeni ve yapımcı şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Aydın Film Şirketi’nin yapımcısı olduğu “Polis Akademisi Alaturka” isimli filmde, Emniyet ve Polis Akademisi Başkanlığına bağlı birimlere ait logo üniforma ve benzeri işaretlerin izinsiz olarak kullanıldığı belirtildi.

Dilekçede, kamu kurumlarına ait logoların marka hakkı ve kamu düzeni ilkesi gereğince koruma altında olduğu ifade edilerek, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerinin aynen ya da taklit yoluyla benzetilerek kullanılamayacağı kaydedildi.


Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan,bu akşam saat 19.00'da Kanal D televizyonu ANA HABER programında bu film hakkında yapılan röportajının da yayımlanacağını bildirdi. 


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN