Türkiye'nin ilk ve tek polis sendikası olan Emniyet-Sen, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bugün kamuoyuna açıklanan seçim bildirgesinde polislerin özlük ve sosyal haklarına yer vermesinden dolayı teşekkür etti.

MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ tarafından bugün açıklanan seçim beyannamesi'nde ; Emniyet Teşkilatının özlük haklarının verileceği, 3600 ek gösterge hakkının kendi dönemlerinde iade edileceği. sicil affını getirecekleri. çalışırken alınan ek ödemelerin emekli maaşlarına da yansıtılacağı yer aldı.

Emniyet-Sen'in kamuoyuna açıkladığı duyuru2da şu ifadeler yer aldı :

"Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Emniyet Sen yönetimi olarak AKP,CHP ve MHP Genel Merkezlerine yazmış olduğumuz mektuplarda Emniyet Teşkilatının özlük haklarının düzeltilmesi, 3600 ek gösterge hakkımızın verilmesi ve çalışma şartlarının düzeltilmesi gibi toplamda 12 maddelik sorunlarımız hususunda üç partinin de Seçim bildirgelerine bu maddeleri sokmaları hususunda çağrıda bulunuş idik. Ancak bu partilerden AKP seçim beyannamesine polis ile ilgili olarak hiçbir madde sokmamış iken, CHP de yine seçim beyannamelerine bu hususları sokmadan sadece Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU bir mitinginde sözlü olarak Emniyet Teşkilatının özlük haklarının verileceği şeklinde bir açıklaması olmuştur.

MHP nin bugün açıklanan seçim beyannamesinde ise MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ Emniyet Teşkilatının özlük haklarının verileceği, 3600 ek gösterge hakkımızın kendi dönemlerinde iade edileceği. sicil affını getireceklerini. çalışırken alınan ek ödemelerin emekli maaşlarına da yansıtılacağını SEÇİM BEYANNAMELERİNE sokarak söz vermiş bulunuyorlar.

Toplamda 12 maddeden oluşan taleplerimizin 4 maddesini seçim beyannamelerine sokan MHP ne Emniyet-Sen olarak öncelikle teşekkürlerimizi sunmaktayız ve beyannameye giren bu 4 maddeninide Emniyet- Sen olarak takipcisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz. "


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN