22 Temmuz Operasyonu kapsamında emniyette gözaltında bulunan 104 kişiye ek olarak, bugün sabah saatlerinde de İsmail Aslan ve Murat Hamarat, avukatları eşliğinde Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Öte yandan İlhan Polat da gece saatlerinde gözaltına alındı. Böylece gözaltındaki kişi sayısı 107’ye yükseldi.

Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne avukat Ahmet Arslan eşliğinde gelen İstihbarat Şube Emniyet amiri Murat Hamarat, “2 yıldır Hakkari’de görev yapıyorum. PKK ile mücadele ettim. Hakkımdaki suçlamaları bilmiyorum, dün öğrendim. Hiçbir tebligat yok, telefonum açık. Memurum, herkes istediği zaman ulaşabiliyor. Dün basından öğrendim, kaçmayacağım kaçmam da” şeklinde konuştu.

15 yıllık emniyet mensubu olduğunu söyleyen Hamarat “2012’de Hakkari’ye gittim, 1,5 yıl istihbarat müdürlüğü yaptım. Bazı insanların çocuklarını askere gönderemediği yerde dağda PKK’lıları kovalıyorduk” dedi. Gözaltına alınanlara kelepçe takılmasını usulsüz olarak nitelendiren Hamarat “Usülsuzdür, kanunsuzdur. Kaçma şüphesi olmayan en ağır suçlulara bile yapılmadı. Kamuoyunun vicdanına havale ediyorum” ifadelerini kullandı. Avukat Ahmet Arslan da müvekkilerinin kaçtığına ilişkin haberlere tepki göstererek bugüne kadar yapılmış bir tebligat olmadığını söyledi.