Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - YALOVA’dan ördek avlamak için Bursa yakınlarındaki Uluabat Gölü'ne gelen ve 3 günden bu yana kendisinden haber alınamayan emekli emniyet müdürü Sedat Erdoğan'ın cesedi kıyıdan 20-25 metre uzaklıkta sazlıkların arasında bulundu. Erdoğan'ın suda boğularak öldüğü sanılıyor. 
Yalova'da uzun süre emniyet müdür yardımcılığı yapan ve bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevini de yürüten Sedat Erdoğan yaklaşık 5 yıl önce emekli oldu. Deniz sporlarının yanı sıra kayak ve ava karşı ilgisi ile tanınan Erdoğan, geçen Çarşamba gecesi Bursa'ya gelip, kano ile ördek avlamak üzere Uluabat Gölü'ne geldi. Birlikte avlanmak istediği arkadaşını arayan ancak ulaşamayınca geceyi arabasında geçiren ve Perşembe sabahı göle açılan Erdoğan’dan daha haber alınamadı. Aramalara rağmen ulaşamayınca ailesi hayatından endişe ettiği Sedat Erdoğan'ın bulunması için jandarmaya haber verdi. Uluabat Gölü'nde Bursa Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri ile Erdoğan'ın bulunması için cuma günü başlatılan arama çalışmalarında kendisine ait olduğu sanılan bazı kıyafetleri bulundu. Dün gün boyunca devam eden arama çalışmalarından da bir sonuç alınamadı. 
Bu sabah yeniden başlayan ve Güzelyalı’dan gelen Sahil Güvenlik, Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), ve Yalova’dan gelen deniz polisinin yaptığı aramalar sonucu Sedat Erdoğan’ın ağlara takılmış cesedi Gölkıyı Köyü yakınlarında kıyıdan 20-25 metre açıktaki sazlıklar arasında bulundu. Ceset ekipler tarafından ağlardan kurtarılarak kıyıya taşındı. 
Cumhuriyet Savcısının incelemesi ardından Sedat Erdoğan’ın cesedi Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Ördek avına çıktığı Sedat Erdoğan, 2008 yılında Yalova'da bulunan ve ticaretle uğraşan akrabası Şener Pişmişoğlu'nun sahte evraklar düzenleyerek ismini değiştirdiği bir yatı bilmeyerek üzerine aldığı iddiasıyla geçirdiği soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Sedat Erdoğan, 2010 yılında kız arkadaşı ile birlikte motosiklet kazasında 30 yaşındaki oğlu Özgür Deniz Erdoğan'ı kaybetmişti.

FOTOĞRAFLI