Sebile ÇETİN- Hüseyin TÜCCAR / BURSA, () - BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi’nde yaşayan Zafer Kocaman ve Asuman Kocaman çiftinin 'Bulut' adlı köpeği, evlerinin önünden geçen emekli başkomiser Ahmet Ö. tarafından tartışma sonucu tabancayla vurulduğu iddia edildi. İki ameliyat geçiren köpek ölürken, emekli başkomiser hakkında şikayetçi olan Zafer Kocaman, "Önce beni vuracağını söyledi. Ben de vurmasını söyleyince. Silahı evin garajından bakan köpeğime doğrultup ateş etti" dedi.
Merkez Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi’nde oturan emekli Asuman Kocaman ve eşi Zafer Kocaman, 4 yıl önce 2 aylıkken kapılarına bırakılan erkek sokak köpeğini sahiplenerek bakmaya başladı. Çiftin 'Bulut' adını verdiği köpek, hem kendilerinin hem de sokağın koruyucusu oldu.
İddiaya göre dün yürüyüşe çıkarttıkları 4 yaşındaki Bulutu müstakil evindeki bahçeye bırakan Zafer Kocaman, çiçekleri sulamaya başladı. Bu sırada bahçenin önünden geçen  emekli başkomiser Ahmet Ö., köpeğin saldırgan olup olmadığını sordu. Köpeğinin saldırgan olmadığını ve rahat olabileceğini söyleyen Kocaman, daha sonra köpeğinin havlama sesi ile sokağa çıktı. Açık olan evin garajında duran köpeğini sakinleştirmeye çalışan Kocaman’a, iddiaya göre Ahmet Özdem, 'ben bu köpeği vururum’ dedi. Bunun üzerine aralarında tartışma yaşanan Kocaman’a silahını doğrultan Ö., evde bulunan ailenin de çıkması üzerine köpeğe tek el ateş ederek kaçtı. Olayın şoku ile köpeklerinin yaralandığını anlamayan Kocaman ailesi, Bulut’tan akan kanları fark edince hemen veterinere koştu. Sol kaburgasından karın boşluğunu giren, kasığından çıkıp tekrar sağ bacağa saplanan kurşun ile yaralanan Bulut gece boyunca yapılan iki ameliyata rağmen kurtarılamadı. Kocaman ailesi, Bulutun acısı ile karakola gidip emekli başkomiser Ahmet Ö.’den şikayetçi oldu.
'KİMSEYE ZARARI YOKTU'
Emekli inşaat mühendisi Zafer Kocaman, yaşadıkları olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Hem beni öldüreceğini söyledi. Hem de köpeğimi. Ben vurmasını söyleyince de köpeğime ateş etti. Kaçarak uzaklaştı. Arkasından oğlum koşarak gitti. Bulutun kimseye zararı yoktu. Asla saldırmazdı. Köpeğim kendisine bir şey yapılmadan asla havlamaz. Onu vuran kişi silahı bize doğrultarak, 'Ben emekli başkomiserim, şeker, sinir hastasıyım. Peşimden gelmeyin' diyerek kaçtı." 
Kızları Pınar Kocaman ise, gerekli şikayetleri yaptıklarını belirterek, emekli başkomiser olduğunu söyleyen Ahmet Ö.'yü daha önce tanımadıklarını ve hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği üyesi Filiz Ayhan da, hayvanları şiddet uygulamanın ve öldürmenin Kabahatler Kanunundan çıkartılıp suç haline gelmesi gerektiğini ifade ederek, yaşanan olayın takipçisi olacaklarını ve suçlunun cezasını bulması için çalışacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI