İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()- MANİSA'da şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen bazı elektrik direkleri yüzünden 24 saattir elektriksiz yaşayan mahalle sakinleri isyan ederek polise taşla saldırdı. Polis gruba müdahale ederken çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

Manisa'da iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar sebebiyle Şehzadeler ile Yunusemre İlçelerinde bazı elektrik direkleri devrildi. Bunun sonucunda iki ilçedeki bazı mahalleler elektriksiz kaldı. Yaklaşık 24 saattir elektriksiz kalan Kazımkarabekir ile Akpınar Mahalle sakinleri tepkilerini yol kapatarak göstermek istedi. Aralarında gençlerinde bulunduğu yaklaşık 150 kişilik bir grup, iki mahallenin yollarını tuğlalar ve çöp konteynırları ile kapattı. Polis, izinsiz yürüyüş yapan gruba uyarıda bulundu. Polise taşla saldırmaya başlayan gruba polis TOMA ve panzer ile su sıkarak müdahale etti. Polise yoğun taş atan gruba kimi zaman biber gazı ile müdahale edilerek dağıtılmaya çalışıldı.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, mahalleye gelerek polisin müdahalesini yakından izledi. Polisin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi ve bazı mahalle sakinlerinin araya girmesiyle kalabalık grup dağıtıldı. Müdahale sırasında 3 kişi gözaltına alındı. Olayların yatıştırılmasını ardından İl Emniyet Müdürü Ceren bir kahvede Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, Akpınar Mahallesi muhtarı Biçer Saknuk ile mahalle sakinleriyle bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Ceren, mahalle sakinlerinin elektrik kesintisinden dolayı haklı olduklarını, ancak izinsiz yürüyüş yaparak ve polise taş atmalarında haksız olduklarını söyledi. Ceren, birçok mahallede elektrik kesintisini olduğunu ifade ederek, elektrik kesintisi konusunu TEDAŞ yetkilileri ile görüşeceğini ve sorunun en kısa zamanda giderileceği sözünü verdi. Ceren'den sorunun giderileceğinin sözünü alan mahalle sakinleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAF