Çağatay KENARLI/İSTANBUL, ()  Eyüp'te dün akşam başlarından vurulduktan sonra iki farklı sokağa atılan teyze çocukları Emre Tanrıverdi(27) ve Hakan Akmut(32)'un cinayet şüphelisi 27 yaşındaki Ersin Baytok, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi.
Çifte cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Teyze çocukları olan Emre Tanrıverdi(27) ve Hakan Akmut(32)'u öldüren kişinin üzerindeki özel güvenlik montunu fark eden polis ekipleri çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırarak, şüphelinin 27 yaşındaki Özel Güvenlik görevlisi Ersin Baytok olduğunu belirledi.

YAKALANDIĞI EVİNDE 4 SAYFALIK İNTİHAR MEKTUBU
Baytok, cinayetlerin ardından yaklaşık 5 saat sonra yapılan operasyonla Gaziosmanpaşa'daki evinde gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri Baytok'un evinde 4 sayfalık bir intihar mektubu buldu.

CİNAYETLERİ İŞLEDİĞİNİ KABUL ETTİ.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadesinde cinayetleri işlediğini kabul eden Ersin Baytok'un, 25 bin liralık borcunun 15 bin lirasını geri ödediğini, geri kalan 10 bin lirayı ödemesi için arabaya aldıkları sırada çıkan tartışma sırasında silahını çıkarıp ateşlediğini söylediği öğrenildi.