Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - KAPIKULE ve Pazarkule Gümrük kapılarında değişik tarihlerde yapılan 4 ayrı uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüphelilerle irtibatlı olduğu gerekçesiyle aralarında adliyede görevli bir memur olmak üzere 3 şüpheli daha yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Aralık 2014 günü düzenlediği operasyonda H.A.'ın üzerinde 189 bin, 7 Ocak 2015 günü düzenlediği operasyonda B.Y.'nin üzerinde 185 bin uyuşturucu hap ele geçirdi. Ekipler, 30 Ocak tarihindeki operasyonda M.E., B.B. ve M.M.'yi gözaltına aldı 6 kilo 821 gram eroin ele geçirdi, 15 Şubat günü ise Y.İ.Z. adlı yabancı uyruklu şüphelide 3 kilo eroin ele geçirdi.
Bu operasyonlar sırasında yakalanan zanlıların teknik takibinde Edirne Adliyesi'nde görevli Adli Sicil Memuru M.Ç. ve aynı yerden bir süre önce emekli olan F.P. ile B.A.'nın irtibatlı oldukları tespit edildi. Bunun üzerine polis daha önce uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan zanlılarla irtibatlı olan üç şüpheliyi gözaltına aldı. Polisteki sorgularında şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Savcılıktaki ifadelerinden somra mahkemeye sevk edilen zanlılar M.Ç., F.P. ve B.A. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
FOTOĞRAFLI