Engin ÖZMEN/EDİRNE, ()- KAPATILAN Zaman Gazetesi'ne yönelik 2014 yılında düzenlenen operasyonda gazeteci Erkem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için Edirne Adliyesi önünde toplanarak eylem yapan 12 şüpheliden 7'si FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen ve adreslerinde bulunamayan 5 kişi ise, aranıyor.
Zaman Gazetesine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu bir çok kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonu protesto etmek için bir grup ellerinde pankart ve Türk bayraklarıyla 19 Aralık 2014 günü Edirne Adliyesi önünde toplandı. Sloganlar atan grup açıklamalarda bulunduktan sonra adliye önünde ayrıldı.
5'İ ADRESİNDE BULUNAMADI
15 Temmuz darbe girişimine yönelik devam eden soruşturma kapsamında 'protesto eylemine' katıldığı tespit edilen 12 şüpheli hakkında Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nca gözaltı kararı verildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 12 adreste arama yapılırken, 7 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve evlerinde bulunamayan 5 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Soruşturma sürüyor.