Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA'da, iki hafta içerisinde 27 dükkanı soyan cezaevi firarisi, çaldığı eşyaları sevgilisinin evinde sakladı. Sevgilisinin evini adeta markete çeviren hırsız, güvenlik kameralarınca tespit edilerek yakalandı.
Hırsızlık suçundan yattığı Gemlik Açık Cezaevi'nden bir ay önce firar eden F.S. (34), yine hırsızlık yapmaya başladı. İddiaya göre son iki hafta içerisinde camını kırdığı işyerlerine giren F.S. dükkanlarda ne bulursa boşalttı. Olay yerine motosiklet ile gelen F.S. çuvallara doldurduğu malları Yıldırım İlçesi'nde bulunan sevgilisinin evine taşıdı. Hırsız girdiği dükkanlarda güvenlik kameralardan yüzünü saklamak için çoğu zaman atkı kullandı.
Polis yaptığı araştırmada hırsızın çizgili bir mont giydiği ve motosiklet kullandığını belirledi. Güvenlik kamerasınca tespit edilen ipuçlarından yola çıkan Hırsızlık Bürosu ekipleri, çevrede çizgili aynı model mont giyen şüpheli şahısları araştırmaya başladı. F.S.’nin üzerinde montun bulunduğu tespit eden polisler, şüpheliyi sevgilisinin evinde gözaltına aldı. Eve giren polis içeride birkaç şarküteri ve marketi dolduracak hırsızlık malı ve çok sayıda elektronik eşya buldu.
Gözaltına alınan F.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen mallar, polis tarafından dükkan sahiplerine teslim edildi. 

FOTOĞRAFLI