EDİRNE’de damızlık inek taşıyan TIR, hayvanların dorsede tepişmesi sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesine neden oldu. Beton aydınlatma direğine çarparak yan yatan TIR'a bağlı dorsedeki 31 büyükbaş başka bir araca nakil edilirken, ayağı sıkışan bir inek vinç yardımıyla kurtarıldı.

Avusturya’dan aldığı 31 damızlık büyükbaş hayvanı Zonguldak Hendek’e götürmek için yola çıkan Thomas Glaschischin’ın kullandığı KU 243 WI plakalı TIR aracıyla Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra Edirne TEM otoyoluna gişelerine 10 kilometre mesafede sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada yan yatan TIR aracındaki 30 damızlık inek, başka bir araca aktarılırken, birinin ayağı dorseye sıkıştı. Kaza kırım ve vinç yardımıyla uzun süren çalışmaların ardından hayvanın sıkışan ayağı kurtarılarak diğer araca nakledildi.

HAYVANLAR HAREKET EDİNCE

Kazayı yara almadan atlatan Thomas Glaschischin, gişelere kısa bir mesafe kaldığı anda, dorsedeki büyükbaş hayvanların hareket etmesi üzerine TIR aracının sallandığını anlatarak, “Hayvanların hareket etmesi üzerine TIR sallanarak kaymaya başladı. Ben de toparlamaya çalıştım ama direğe çarptım. Hayvanların hareket etmesi üzerine dengeye sağlayamadım” dedi. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI