Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), () - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde cep telefonuyla arayıp kendisini 'savcı' olarak tanıtan dolandırıcının "FETÖ'ye adın karışmış" sözlerine inanarak belirtilen hesaba 10 bin lira yatırmaya hazırlanan Galip K.'yi jandarma engelledi.
Yalvaç ilçe merkezinde bir kamu kurumunda çalışan devlet memuru Galip K., önceki gün iş çıkışı Körküler Köyü'ndeki evine gitti. Saat 18.00 sıralarında cep telefonundan arayan ve kendini 'savcı' olarak tanıtan kişi Galip K.'ye personel tanıtım kartının buruşturulmuş halde bulunduğunu ve FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapılacağını söyledi. Sözde savcı, Galip K.'ye kendisini bu durumdan kurtaracağını ve bunun için vereceği hesaba 10 bin lira yatırması gerektiğini söyledi.
Sözde savcının talimatları üzerine parayı denkleştirmeye çalışan Galip K., yakınları ve akrabalarından borç istedi. Körküler Köyü'nde oturan akrabaları parayı yatırmaması yönünde Galip K.'ye telkinde bulunsa da bunu dinlemeyen adam 10 bin lirayı tamamladı. Köy muhtarı Uğur Çarkacı'nın da uyarılarını dikkate almayan Galip K., telefondaki kişinin yönlendirmesi doğrultusunda aracıyla Yalvaç merkezdeki bir bankanın ATM'sine geldi.
Galip K.'yi ikna edemeyen köy muhtarı Uğur Çarkacı, jandarmayı arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine belirtilen bankanın ATM'sine giden jandarma ekibi telefonla konuşmayı sürdüren Galip K.'yi ikna etmeye çalıştı. Bir süre direnen Galip K., daha sonra parayı yatırmaktan vazgeçti. Telefondaki sözde savcının "FETÖ'ye adın karışmış" demesi üzerine telaşlandığını söyleyen Galip K., karşısındaki kişinin savcı olduğuna inandığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI