Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'nın Beyşehir İlçesinde 90 yaşındaki Fikriye Çalışır, telefonla arayıp, kendilerini 'komiser' olarak tanıtan 2 kişiye 480 bin lirasını kaptırdı. 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerden İsa Bozkurt'un, yaşlı kadını bankaya elinden tutarak götürdüğü, yakalanmamak içinde saçlarını boyattığı belirlendi.
Olay, geçen 24 Kasım günü meydana geldi. Eşi ölen ablası Fahriye Çalışır ile Beyşehir'de yaşayan ve hiç evlenmeyen Fikriye Çalışır'ı, telefonla arayan bir kişi, kendisini 'komiser' olarak tanıtıp, "Bankadaki paranız hesaplarınızdan terör örgütü tarafından çekilecek. Dolandırılacaksınız. Hemen paranı çekmen lazım" dedi. Buna inanan yaşlı kadın bankadaki 39 bin lirasını çekti. Dolandırıcılar yine kadınla temasa geçip, "Parmak izi için paralarınızı almamız gerekiyor" deyip, kadının adresini öğrenip parayı aldı. Bu sırada yaşlı kadın, başka bankalarda da paralarının olduğunu söyledi. Bunun üzerine dolandırıcılar, ertesi gün yaşlı kadını evinden alıp, diğer paraları da çektirmek için Konya'ya götürdü.
YAŞLI KADINI ELİNDEN TUTUP BANKAYA GÖTÜRMÜŞ
Kendilerini 'komiser' olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadının elinden tutarak bankaya gitti. Fikriye Çalışır, banka görevlilerine şüphelileri yeğenleri olarak tanıtıp, "İzmir'den ev alacaklar" diyerek parasını çekeceğini söyledi. Banka görevlileri şüphelilerin kimliklerini istemesi üzerine şüpheliler kimliklerinin yanında olmadığını belirtti. Buna rağmen görevliler kadının geri kalan parasını hesabından alarak şüphelilere teslim etti. Bu anlar ise bankanın güvenlik kamera görüntüleri tarafından kaydedildi.
PARKA BIRAKIP KAÇTILAR
Bankadan 441 bin lirayı parayı çektikten sonra yanlarındaki Fikriye Çalışır'ı "Biraz dinlenelim" diyerek, merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu üzerinde bir parka bırakan 2 şüpheli, kaçtı. Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın, çevredekilerden yardım isteyip polise haber verdi. Fikriye Çalışır'ın bilgisine başvuran Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, para çekilen bankanın bulunduğu bölgedeki 100 güvenlik kamerası ile Emniyet Müdürlüğü'ne ait kentteki cadde ve çevre yollarındaki tüm kameralarını inceledi. Polis, şüphelilerin kullandığı 01 DME 22 plakalı otomobili kamera görüntülerinden tespit etti. Yapılan incelemelerde polis, aracın Adana'da 27 yaşındaki Mustafa Çiçek tarafından kiralandığını belirledi. Polis, Çiçek'i Adana'da yakaladı. Çiçek, ifadesinde aracı kiralayıp 48 yaşındaki İsa Bozkurt'a verdiğini belirtti. Bunun üzerine polis, İsa Bozkurt'u da Adana'da gözaltına aldı.
'BANA YÜZDE 20 VERECEKTİ'
Gözaltına alınan iki şüpheli ifadeleri alınmak üzere Konya'ya getirildi. İsa Bozkurt, polisteki ifadesinde, "Yaşlı kadını dolandırdıktan sonra Adana'ya döndük. İşi Kadir organize etti. Bana da yüzde 20 verecekti. Cezaevinden yeni çıktım, paraya ihtiyacım vardı. Döndükten sonra, tanınmamak için beyaz olan saçlarımı da siyaha boyattım. " dediği öğrenildi.
Olayla ilgili 2 banka görevlisinin de ifadesinin alındığı belirtildi. Polis, paranın kendisinde bulunduğu düşündüğü Kadir Emen'i yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Polisteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI