GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te doktorlar, meslektaşları Ahmet Arıcı ve 7 aylık hamile eşi Fatma Arıcı'nın görev yaptıkları Aile Hekimliği'nde hasta yakınları tarafından dövülmesini basın açıklamasıyla kınadı.
Olay, geçen cuma günü Çıksorut Mahallesi'nde bulunan 1 Nolu Aile Hekimliği'nde meydana geldi. Başında dikişler bulunan Mehmet N.'nin yakınları, Arıcı çiftinden dikişlerin alınmasını istedi. Doktor çift, dikişlerin henüz alınacak durumda olmadığını söyledi, daha sonra gelmelerini istedi. Bunun üzerine Mehmet N.'nin yakınları, iddiaya göre Arıcı çiftine saldırdı. 
Saldırıya uğrayan Arıcı çifti, bugün öğleden sonra 1 Nolu Aile Hekimliği'nde meslektaşlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, ölümlü hekim saldırısının olduğu Gaziantep'te ikinci bir görev şehidi vermek istemediklerini belirterek, "21 Kasım Cuma günü kendi yaptırdıkları Aile Sağlığı Merkezi’nde görevlerini yapmakta iken, karı-koca aile hekimi arkadaşlarımıza fiziksel saldırıda bulunulmuştur. Üstelik doktor hanım 7 aylık gebedir. Arkadaşlarımız kendini savunma kurslarına mı gitsin?" dedi.
Saldırıyı anlatan Dr. Ahmet Arıcı ise hastanın 6-7 kişilik hasta yakınının kendilerini darp ettiğini belirterek, "Hasta uygun olmayan bir tedavi isteğiyle buraya geldi. Açıklamak gerekirse 7 günlük bir dikişini aldırmak istedi. Biz de dikişlerin aldırılmasının kendisine zarar vereceği düşüncesiyle Pazartesi gününe yönlendirdik. Hasta ‘Sizlerin iş yapmaya gönlü yok zaten siz ne işe yarıyorsunuz’ diye benimle kavga çıkartmaya başladı. Beni kolumdan dışları çekip orada tartışmak istediğini söyledi. Ben çıkmak istemeyince de kolumdan zorla dışarı çekti. Dışarı çıkar çıkmaz 1 dakika geçmeden bir araç daha geldi. İçerisinden 6-7 kişi daha indi. O sıra her biri bir taraftan saldırmaya başladı. Kendim yere düştüm tekme tokat vurmaya başladılar. Küfürler etmeye başladılar" dedi.
'HEKİM OLDUĞUM İÇİN UTANIYORUM'
7 aylık halime Dr. Fatma Arıcı ise hekim olduğundan utandığını ifade ederek şunları söyledi:
"Yasal olarak uygun olmayan her davranışta hasta bizi ölümle tehdit ederek şiddet uygulayarak bize iş yaptırmaya çalışıyorlar. Bu baskı ve şiddet altında hekimlik yapamayız. Çok üzgünüm ben bu ülkede hekim olduğum için utanıyorum. Bu sistemde yetkililer de üstüne düşen kadar utanmalı ve üzülmeli diye düşünüyorum. Bu beyaz önlükler kana bulansın ya da çamura bulansın yerlerde sürünmeyelim. 7 aylık hamileyim doğmamış bebeğim bile tokat yedi."
Aracı çifti, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan hasta Mehmet N. ve yakınları hakkında şikayetçi oldu.

FOTOĞRAFLI